Dit zijn de 3 verschillende vormen van zakelijke financieringen

Dit zijn de 3 verschillende vormen van zakelijke financieringen

Redactie WINMAG Pro

Als je geld nodig hebt voor je bedrijf, kun jij je eigen vermogen aanspreken. Vind je dit geen fijn idee? Of beschik je gewoonweg niet over voldoende financiële middelen om bepaalde uitgaven van je bedrijf te financieren? Dan biedt een zakelijke financiering uitkomst. Denk niet dat er slechts één soort financiering is, want dat is niet het geval. Er zijn namelijk drie verschillende vormen van zakelijke financieringen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben wij ze hier voor je op een rijtje gezet. Hopelijk helpt dit je om te bepalen wat de beste zakelijke financiering is voor jouw bedrijf.

1) Zakelijke lening

We trappen af met de meest bekende zakelijke financiering, namelijk de zakelijke lening. Bedrijven kiezen hier vaak voor om een langlopende investering te financieren. Hierbij kun je denken aan de aanschaf van een nieuwe machine of een nieuw voertuig, het opzetten van een webshop of een investering in bedrijfsmiddelen. Als een geldverstrekker je aanvraag accepteert, maken zij het geld in één keer over op je zakelijke rekening. Hierdoor kun je er direct de gewenste investering mee doen.

Omdat je investeert met geld van een ander, verbaast het je waarschijnlijk niet dat je een zakelijke lening terug moet betalen. Dit doe je door maandelijks een deel af te lossen. Naast aflossing betaal je ook rente over een zakelijke lening. Ondanks dat de rente van tijd tot tijd verandert, betaal je toch elke maand hetzelfde bedrag. Hierdoor weetje waar je aan toe bent. Extra bijkomstigheid is dat je regie hebt over de looptijd als je voor een zakelijke lening kiest.

2) Zakelijke hypotheek

Wie een bedrijfspand wil kopen, kan hier een zakelijke lening voor gebruiken. In de praktijk kiezen veel ondernemers toch voor een zakelijke hypotheek. Deze financieringsvorm is namelijk speciaal in het leven geroepen om de aankoop van een bedrijfspand te financieren. Qua opzet verschilt een zakelijke hypotheek niet veel van een zakelijke lening. Je betaalt namelijk ook iedere maand een vast bedrag terug aan de geldverstrekker. Je maandlasten kunnen alleen wel een stuk lager liggen. Dit komt doordat een zakelijke hypotheek vaak een looptijd van tien jaar heeft, maar het aflosschema gebaseerd is op twintig jaar.

3) Zakelijk krediet

Tot slot kun je als ondernemer ook nog zakelijk krediet aanvragen. Een geldverstrekker maakt krediet voor je bedrijf niet over naar je zakelijke rekening, maar opent een speciale rekening en zet het bedrag hierop klaar. Zij geven jou vervolgens toegang tot de rekening, waardoor je geld opneemt als je het nodig hebt. Net als bij een zakelijke lening en zakelijke hypotheek los je ook zakelijk krediet af door maandelijks een deel van het geleende bedrag terug te betalen. Verschil is alleen dat je afgelost geld weer opnieuw op kunt nemen. Bovendien betaal je bij deze zakelijke financiering alleen rente over het bedrag dat je opneemt en niet over het hele bedrag. Zakelijk krediet heeft overigens een standaard looptijd van 36 maanden.

Hoe vraag je een zakelijke financiering aan?

Nu je weet welke verschillende vormen van zakelijke financieringen er allemaal zijn, kun je bepalen welke het beste bij je bedrijf past. Als je dit eenmaal weet, kun je daadwerkelijk een zakelijke financiering aanvragen. Bij de meeste geldverstrekkers kun je een zakelijke lening en zakelijk krediet tegenwoordig online aanvragen. Hiervoor hoef je alleen een aantal simpele stappen te doorlopen. Heb je een zakelijke hypotheek nodig? Dan moet je vaak eerst een (online) gesprek inplannen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie