Digital Realty en Schneider Electric werken samen aan circulair datacenter-initiatief

Redactie WINMAG Pro
  • Het nieuwe initiatief ondersteunt de toezeggingen van Digital Realty op het gebied van circulariteit en duurzaamheid, voor toenemende weerbaarheid en versnelde decarbonisatie.
  • Het initiatief bouwt voort op 20 jaar samenwerking op het gebied van datacenters en sluit aan bij de ESG-waarden van beide organisaties, waarbij e-waste en upstream/downstream Scope 3-emissies wordt verminderd.
  • Een nieuw pilot-project voor batterijverjonging dat in 2025 wordt uitgevoerd, helpt Digital Realty bij de verlenging van de levensduur van bestaande UPS-batterijen. 

Schneider Electric, de leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, is een samenwerking aangegaan met Digital Realty (NYSE: DLR) om een innovatief circulair initiatief te leveren voor het PAR6 datacenter in Parijs. Digital Realty is de grootste wereldwijde aanbieder van cloud- en carrier-neutrale datacenter-, colocatie- en interconnectie-oplossingen. Het project is gericht op het verlengen en behouden van de kritische systemen bij PAR6. Hieronder vallen Schneider Electric Low Voltage (LV) en Medium-Voltage (MV) elektrische apparatuur, schakelmateriaal en driefase UPS-systemen, om deze systemen in lijn te brengen met de verplichtingen van Digital Realty op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG).

Het initiatief  bevat de mogelijkheid om belangrijke onderdelen van de elektrische infrastructuur en componenten te hergebruiken. Tegelijkertijd worden er nieuwe programma's voor terugname, recycling en renovatie geïnitieerd om het elektronisch afval van het bedrijf en de Scope 3-emissies te verminderen en broeikasgassen zoals SF6 te elimineren. Het vernieuwende initiatief, waaronder het plan om als eerste in de sector een batterijverjongingsbeoordeling uit te voeren om de levenscyclus van de VRLA UPS-batterijen te verlengen, volgt de principes van de circulaire economie.

De ambitie is om een roadmap te creëren die het voor Digital Realty mogelijk maakt om hun circulaire initiatieven op haar locaties in Europa te repliceren, implementeren en op te schalen.

In de komende 3 tot 5 jaar wordt verwacht dat het circulariteitsproject Digital Realty zal helpen 50% tot 70% van de opgeslagen koolstof in de LV-, MV- en driefase UPS-apparatuur te besparen en te vermijden, terwijl de levensduur van de apparatuur wordt verlengd en het Digital Realty in staat stelt haar impact op het milieu te verbeteren.

“We passen onze operaties en strategie voortdurend aan om de uitdagingen van duurzame ontwikkeling tegemoet te komen. De circulariteit van materiaal, in dit geval elektrische apparatuur, is één van de belangrijkste instrumenten voor het koolstofvrij maken van onze activiteiten en waardeketen. Dit is waar onze samenwerking met Schneider Electric, die al ruim 20 jaar een partner is, tot zijn recht komt,” zei Fabrice Coquio, Senior Vice President en Managing Director van Digital Realty in Frankrijk. “Een goede wereldburger zijn is niet alleen het juiste om te doen, het is ook zakelijk verstandig. Naarmate de tijd vordert is het onze ambitie om klanten te helpen hun klimaatdoelen te behalen en overtreffen, door gebruik te maken van onze diensten.”

De partners van de toekomst

Eind 2022 benaderde Digital Realty de divisies Secure Power, Sustainability en Circular Economy van Schneider Electric, om een nieuw circulariteitsonderzoek te starten. Het onderzoek was gericht op een reeks aan duurzaamheidsaanbevelingen en -verbeteringen voor het PAR5 datacenter, de locatie die van origine was aangewezen voor de eerste test- en analysefase.

Schneider Electric begon met de elektrische distributie- en UPS-systemen en voerde een gedetailleerde analyse uit van de PAR5-infrastructuur van Digital Realty. Hierbij werden basisgegevens verzameld en nieuwe ideeën onderzocht om de verplichtingen met betrekking tot decarbonisatie te versnellen.

Na de analyse paste Schneider Electric elk van de verschillende gebruikssituaties toe op de belangrijkste principes van de circulaire economie, waaronder programma's voor onderhouden, hergebruiken, refurbishen en recyclen. Ook leverde Schneider, Digital Realty een nieuwe en verbeterde circulariteitsstrategie, waarin de verwachte bedrijfs- en milieuvoordelen werden berekend - waaronder een verlaging van de kosten, CO2-uitstoot, F-gassen en e-waste.

De strategie beschreef ook een implementatieaanpak van vier stappen die de bedrijfskritische apparatuur zou digitaliseren, verlengen, opknappen en hergebruiken met behulp van lokale partners. Ook omvatte het plan de terugname, vervanging en verantwoorde verwijdering van de fysieke infrastructuuractiva. Deze aanpak stelt Digital Realty in staat om delen van haar driefase UPS te moderniseren, op te knappen en te hergebruiken, en tegelijkertijd progressieve modernisering, conditie-gebaseerd onderhoud en digitalisering uit te voeren als onderdeel van haar EcoStruxure Service Plan.

In de eerste maanden heeft het circulariteitsproject 3,7 ton CO2-besparing opgeleverd door modernisering, renovatie en vervanging van de UPS-apparatuur. Er worden verdere emissiebesparingen verwacht door de inzet van Schneider Electric's SM AirSeT, SF6-vrije MV-schakelapparatuur, die gebruikmaakt van gevestigde lucht- en vacuümtechnologie om beheerders van datacenters meer duurzaamheid, efficiëntie en verbeterde elektrische veiligheid te bieden. 

"Nu de groei van Europese datacenters een recordhoogte bereikt, aangedreven door de toepassing van AI, is het noodzakelijk dat exploitanten in de hele regio hun benadering van duurzaamheid verkennen en vernieuwen", zegt Marc Garner, Senior Vice President, Secure Power divisie, Schneider Electric, Europa. "Nu we naar de toekomst kijken en de digitale eisen steeds verder toenemen, is het van vitaal belang dat technologische vooruitgang hand in hand gaat met de principes van de circulaire economie - zodat we de datacenters van de toekomst op een verantwoorde manier bouwen voor de volgende generatie."

Meer resultaten van Digital Realty's project voor een circulaire economie worden in 2025 bekendgemaakt. Ga voor meer informatie over de diensten van Schneider Electric op het gebied van duurzaamheid van datacenters naar de website.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie