Descartes neemt BoxTop Technologies over

Redactie WINMAG Pro

Descartes Systems Group, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek, kondigt aan dat het BoxTop Technologies Limited (“BoxTop”) heeft overgenomen, een leverancier van oplossingen voor shipment management voor kleine tot middelgrote logistieke dienstverleners (“LSP’s”).

BoxTop, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, helpt LSP’s hun bedrijfsactiviteiten te digitaliseren en verbinding te maken met de bredere logistieke community om de levenscyclus van shipments te beheren. LSP’s gebruiken het platform van BoxTop om de verplaatsing van goederen veilig en efficiënt te beheren, vanaf offertes tot routing, boeking en de uiteindelijke levering. BoxTop is een bestaande partner van Descartes en gebruikt het Descartes Global Logistics Network (“GLN”) om haar klanten te helpen inzicht te krijgen in shipments via meerdere vervoersmiddelen en om elektronische douaneaangiften in te vullen.

“We werken al een aantal jaar succesvol samen met BoxTop en dit was de volgende logische stap in onze samenwerking”, zegt Scott Sangster, General Manager Logistics Services Providers bij Descartes. “BoxTop heeft een uitstekende oplossing voor kleine tot middelgrote LSP’s en we zien een mogelijkheid om het te integreren met meer oplossingen op het GLN. Dit zal ons helpen om klanten van BoxTop meer waarde te geven en de geografische voetafdruk uit te breiden naar meer landen in Europa.”

“LSP’s zullen een cruciale rol blijven spelen in de handel in de wereldeconomie”, zegt Edward J. Ryan, CEO van Descartes. “Nu LSP’s hun bedrijfsactiviteiten blijven digitaliseren, willen we ervoor zorgen dat kleine tot middelgrote LSP’s toegang hebben tot hetzelfde brede scala aan oplossingen om de levenscyclus van shipments op een veilige en efficiënte manier te beheren. Dankzij de overname van BoxTop kunnen we nog beter meer waarde leveren aan deze community. We kijken ernaar uit om de medewerkers, klanten en partners van BoxTop welkom te heten in de Descartes-familie.”

Het hoofdkantoor van BoxTop is gevestigd in Windsor, Engeland. Descartes kocht BoxTop voor ongeveer £10.25 miljoen ($US 13 miljoen), met liquide middelen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie