Descartes neemt ASD over

Redactie WINMAG Pro

Descartes Systems Group, wereldwijd marktleider in het samenbrengen van logistiek-intensieve bedrijven in de handel, neemt Aeropspace Software Developments (ASD) over. ASD is een toonaangevende leverancier van oplossingen op het gebied van douane en naleving van regelgeving. Dankzij de overname vergroot Descartes zijn aanbod van globale logistieke diensten.

Het Ierse ASD biedt softwareoplossingen voor douaneaangiften voor logistieke dienstverleners (LSP's) en verladers, evenals Radio Frequency Identification (RFID)-oplossingen die de logistieke luchtvaartsector helpen activa te traceren. Thyme-IT, de douaneaangifteoplossing van het bedrijf, helpt importeurs, exporteurs en LSP's om op een veilige en efficiënte manier te voldoen aan de Ierse wettelijke vereisten voor import en export. Daarnaast helpen RFID-oplossingen van ASD wereldwijde luchtvaartmaatschappijen en grondafhandelaars om handmatige taken te elimineren en efficiënter te voldoen aan verschillende luchtvaartvoorschriften door middel van unieke identificatie, tagging en het volgen van activa. 

"Het Global Logistics Network ('GLN') van Descartes is ontwikkeld om verzenders, vervoerders en LSP's te helpen bij het verbinden en samenwerken om de volledige levenscyclus van zendingen te beheren", zegt Ken Wood, EVP Product Management bij Descartes. "Deze combinatie met ASD is zeer complementair aan ons huidige productaanbod. ASD voegt diepgaande Ierse douane-expertise en een modern multi-country douanetechnologieplatform toe. We zien ook grote synergieën voor de luchtvaartmaatschappijen door de op RFID gebaseerde oplossingen van ASD te combineren met het CORE BLE real-time tracking platform van Descartes." 

"Omdat klanten steeds meer bedrijfsprocessen bij één aanbieder willen onderbrengen, blijven wij oplossingen aan het GLN toevoegen," aldus Edward J. Ryan, CEO van Descartes. "ASD deelt een gemeenschappelijke visie om de wereldwijde logistieke gemeenschap van verladers, vervoerders en LSP's van dienst te zijn. We zijn verheugd om de medewerkers, klanten en partners van ASD in de Descartes-familie te verwelkomen."  

Het hoofdkantoor van ASD is gevestigd in Dublin, Ierland. Descartes heeft de overname van ASD geregeld voor ongeveer 57 miljoen euro (61 miljoen dollar), waarbij 54 miljoen euro in contanten wordt betaald. De definitieve afwikkeling van de transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2025 plaatsvinden. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie