Dell Technologies versterkt Dell PowerStore met verbeteringen op het gebied van opslagprestaties, veerkracht en efficiëntie

Redactie WINMAG Pro
 • De innovaties van Dell PowerStore bieden ondersteuning voor zeer veeleisende workloads, met softwaregestuurde prestatieverbeteringen tot 30% en hardwareprestaties die tot 66% beter zijn
 • Klanten van Dell PowerStore kunnen hun efficiëntie verhogen met het meest flexibele QLC storage-aanbod in de sector en nieuwe 5:1-datareductiegarantie
 • Dankzij de tools voor cloudmobiliteit van Dell PowerStore wordt het eenvoudiger om workloads te plaatsen, met gegevensmigratie tussen PowerStore en Dell APEX Block Storage voor Public Cloud
 • Dell PowerStore Prime biedt klanten een betere bescherming van hun IT-investeringen, terwijl partners kunnen profiteren van uitgebreide programma's en incentives om hun opslagmogelijkheden te versnellen
 • Dell APEX AIOps verhoogt de beschikbaarheid van infrastructuur door middel van AI-gestuurde incidentdetectie en automatisering
 • Dell APEX Navigator breidt uit om het beheer van Kubernetes persistent storage te vereenvoudigen en ondersteuning te bieden voor APEX File Storage

Dell Technologies (NYSE: DELL) introduceert verbeteringen aan Dell PowerStore voor betere prestaties, efficiëntie, veerkracht en multicloud-datamobiliteit. Dell breidt het Dell APEX-portfolio uit met nieuwe AIOps-ontwikkelingen en een verbeterd beheer van multicloud- en Kubernetes-opslag.

 

 

 

“Nieuwe ontwikkelingen binnen onze PowerStore-technologieën en de introductie van een reeks financiële en operationele voordelen voor zowel klanten als partners hebben veel impact. Dit verhoogt de standaard binnen all-flash-opslag aanzienlijk”, aldus Arthur Lewis, President, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. “En dat is nog niet alles. We breiden onze innovatie-inspanningen ook uit naar Dell APEX, waar we de betrouwbaarheid van zowel infrastructuur als applicatie verbeteren door middel van AI en automatisering. Hierdoor wordt het nog gemakkelijker om multicloud- en Kubernetes-opslag te beheren.”

 

Verbeterde opslagprestaties, efficiëntie, veerkracht en multicloudmogelijkheden


Dell PowerStore biedt ondersteuning bij het beheer van toenemende workloadvereisten dankzij de meest flexibele Quad-level Cell-opslag (QLC)1 in de sector en dankzij aanzienlijke prestatieverbeteringen.

 

 • Op QLC gebaseerde opslag: Levert prestaties op bedrijfsniveau tegen lagere kosten per terabyte in vergelijking met TLC-modellen (triple-level cell). Klanten kunnen beginnen met slechts 11 QLC-schijven en opschalen tot 5,9 petabytes aan effectieve capaciteit per apparaat.2 De intelligente load balancing-mogelijkheden van PowerStore helpen kosten te besparen en de plaatsing van workloads in gemengde TLC- en QLC-clusters te verbeteren.
 • Verbeterde prestaties: Met nieuwe data-in-place appliance-upgrades van hogere modellen kunnen hardwareprestaties tot wel 66% worden verbeterd.

 

De softwareverbeteringen van Dell PowerStore zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie, beveiliging en cloudmobiliteit: 

 

 • Softwaregestuurde prestatieverbetering: Niet-disruptieve software-updates van Dell PowerStore, die kosteloos beschikbaar zijn voor bestaande klanten, resulteren in tot 30% betere prestaties bij gemengde workloads en tot 20% lagere latency.
 • Verbeterde gegevensbescherming: Klanten hebben meer keuze om kritieke workloads te beschermen dankzij native synchrone replicatie voor zowel blok- als bestandsworkloads, en native metro-replicatie voor Windows-, Linux- en VMware-omgevingen
 • Verhoogde efficiëntie: Softwareverbeteringen bieden tot 20% betere gegevensreductie6 en 28% verbeterde energie-efficiëntie terbytes per watt.
 • Verbeteringen multicloud-datamobiliteit: Klanten kunnen hun multicloudstrategieën bevorderen en de mobiliteit van workloads vereenvoudigen door PowerStore te integreren in Dell APEX Block Storage voor Public Cloud, 's werelds meest schaalbare cloud block storage

“Dell PowerStore helpt Fulgent Genetics de patiëntenzorg op het gebied van pathologie, oncologie, reproductieve gezondheid, infectieziekten en zeldzame ziekten te transformeren door de verwerkingssnelheid van gegevens aanzienlijk te versnellen, zodat onze artsen sneller genetische inzichten en testresultaten aan onze patiënten kunnen bezorgen”, aldus Mike Lacenere, vice president Applications bij Fulgent Genetics. “PowerStore versterkt ons streven naar duurzaamheid door het energieverbruik te minimaliseren en de omvang van onze datacenters te verkleinen, terwijl het ons aanzienlijke kostenbesparingen oplevert. Met de nieuwe ontwikkelingen van PowerStore verwachten we dat deze combinatie van prestaties, efficiëntie en kostenbesparingen nog verder zal groeien, wat ons zal helpen de patiëntenzorg te verbeteren.”

Deze verbeteringen aan PowerStore maken deel uit van PowerStore Prime, een nieuw geïntegreerd aanbod dat PowerStore-systemen combineert met programma's die zijn ontworpen om klanten een verbeterde bescherming van hun opslaginvesteringen te bieden en de winstgevendheid van Dell-partners te vergroten.

 

Meer bescherming voor opslaginvesteringen
PowerStore Prime biedt klanten meer flexibiliteit om het maximale uit hun IT-investering te halen:

 

 • 5:1 gegarandeerde datareductie: Klanten kunnen met vertrouwen kopen en kosten en energie besparen dankzij de beste garantie op datareductie in de sector.
 • Continue modernisering: Lifecycle Extension met Dell ProSupport of ProSupport Plus biedt klanten 24/7 toegang tot live support, flexibele technologie-upgrades, capaciteitsruil en adviesdiensten voor opslag.
 • Flexibel verbruik: Klanten kunnen PowerStore gebruiken via een Dell APEX-abonnement, waarbij ze enkel betalen voor wat ze maandelijks nodig hebben.

Partners in staat stellen te voldoen aan de eisen van de klant
PowerStore Prime maakt het ook gemakkelijker en lonender om PowerStore te verkopen. Met Dells ‘partner-first’-strategie voor opslag kunnen partners hun verkoop van PowerStore verbeteren dankzij scherp geprijsde productbundels en kunnen ze uitgebreide ‘use cases’ leveren voor gezamenlijke klanten. Partners kunnen ook verkopen stroomlijnen wanneer ze PowerStore- en PowerProtect-aanbod samen verkopen.

“De nieuwe garantie van 5:1-datareductie van PowerStore en de introductie van het nieuwe QLC-array tonen aan dat Dell zich blijft inzetten om aan de efficiëntiedoelstellingen van klanten te voldoen en tegelijkertijd de kosten van geavanceerde opslag te verlagen”, aldus John Lochausen, technical solutions architect bij World Wide Technology. “De nieuwe incentives en garanties van Dell voor partners brengen dit allemaal samen en stellen ons en onze klanten in staat om succes te boeken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van all-flash-opslag.”

De kracht van AI inzetten om IT-beheer te vereenvoudigen en te automatiseren
Dell Technologies blijft de Dell APEX-portfolio verder ontwikkelen om te voldoen aan de behoeften van klanten in belangrijke aandachtsgebieden zoals AI en multicloud. De innovaties van Dell APEX bieden toonaangevende AIOps-mogelijkheden en verbeteren de opslag en Kubernetes-beheer.

Dell APEX AIOps Software-as-a-Service (SaaS) optimaliseert de infrastructuurgezondheid en servicebeschikbaarheid van met AI-gestuurde Full-Stack Observability en Incident Management. Het gaat om een aanzienlijke uitbreiding van de Dell AIOps-tools die de activiteiten vereenvoudigt, de flexibiliteit van IT verbetert en meer controle biedt over applicaties en infrastructuur via drie geïntegreerde mogelijkheden:

 

 • Infrastructure Observability: Lost infrastructuurproblemen tot 10x sneller10 op dan traditionele benaderingen dankzij op AI gebaseerde inzichten en aanbevelingen op het gebied van gezondheid, cyberbeveiliging en duurzaamheid. De door generatieve AI ondersteunde Dell APEX AIOps Assistant geeft onmiddellijk antwoord op infrastructuurvragen en biedt gedetailleerde aanbevelingen voor het oplossen van problemen.
 • Application Observability: Leidt tot een vermindering van tot wel 70% in de gemiddelde tijd die nodig is om applicatieproblemen11 op te lossen door middel van Full-Stack-applicatietopologieën en -analyses, om zo de beschikbaarheid en prestaties van applicaties te waarborgen.
 • Incident Management: Optimaliseert de beschikbaarheid van digitale infrastructuur door middel van AI-gestuurde incidentdetectie en -oplossing, waardoor het aantal door klanten gerapporteerde problemen met multivendor- en multicloudinfrastructuur met wel 93% afneemt.

 

Dell APEX Navigator SaaS breidt uit met Kubernetes-opslagbeheer en extra ondersteuning voor aanbod van Dell APEX Storage voor Public Cloud:

 

 • Dell APEX Navigator voor Kubernetes is algemeen beschikbaar en vereenvoudigt het beheer van Kubernetes-opslag op Dell PowerFlex en binnenkort ook Dell PowerScale en Dell APEX Cloud Platform voor Red Hat OpenShift, en dit door geavanceerde dataservices zoals datareplicatie, applicatiemobiliteit en observability naar containers te brengen.
 • Dell APEX Navigator voor Multicloud Storage voegt ondersteuning toe voor Dell APEX File Storage voor AWS. Ondersteuning voor Dell APEX File Storage voor Microsoft Azure is gepland voor later dit jaar. Dit aanbod maakt de configuratie, implementatie en monitoring van opslag eenvoudiger in een universele opslaglaag die door Dell wordt gecreëerd voor opslag ter plaatse en in de public cloud.

Klanten kunnen aan de slag met Dell APEX Navigator voor Multicloud Storage en nu ook met Dell APEX Navigator voor Kubernetes dankzij een risicovrije proefperiode van 90 dagen.

Beschikbaarheid

 

 • De Dell PowerStore-softwareverbeteringen zullen eind mei wereldwijd beschikbaar zijn.
 • Het Dell PowerStore QLC-model en de data-in-place-upgrades voor higher-model-appliance voor Gen 2-klanten zullen wereldwijd beschikbaar zijn in juli.
 • Dell PowerStore multicloud-datamobiliteit zal wereldwijd beschikbaar zijn in het tweede kwartaal van 2024.
 • De ondersteuning van Dell APEX Navigator voor Multicloud Storage voor Dell APEX File Storage voor AWS is nu beschikbaar in de Verenigde Staten.
 • De ondersteuning van Dell APEX Navigator voor Multicloud Storage voor Dell APEX File Storage voor Microsoft Azure zal in de tweede helft van 2024 beschikbaar zijn in de Verenigde Staten.
 • Dell APEX AIOps Infrastructure Observability en Incident Management zijn nu beschikbaar. Application Observability zal in oktober 2024 beschikbaar zijn.
 • Dell APEX Navigator voor Kubernetes is nu beschikbaar voor PowerFlex in de Verenigde Staten. Ondersteuning voor Dell APEX Cloud Platform voor Red Hat OpenShift, Dell PowerScale en andere regio's is gepland voor de tweede helft van 2024.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie