De rol van RFID binnen de supply chain

Redactie WINMAG Pro
RFID maakt gebruik van draadloze signalen om data over te dragen tussen een microchip en een uitleesapparaat, waardoor het mogelijk wordt voorwerpen te identificeren en te traceren.
  • De overdracht van data door het scannen van RFID-tags is ideaal om goederen en zendingen te traceren omdat, in tegenstelling tot barcodes, meer informatie kan worden opgeslagen. De informatie kan tot op een afstand van twaalf meter worden uitgelezen en meerdere goederen kunnen tegelijk worden uitgelezen. Dit betekent dat een hele pallet met producten met RFID-tags in één keer klaar kan zijn.
  • Aangezien producten unieke identificatiecodes krijgen, kunnen individuele producten worden gevolgd en kan hun locatie worden bijgewerkt op belangrijke punten tijdens het vervoer. Bijvoorbeeld wanneer ze de fabriek verlaten, op een container worden geladen, aankomen in een magazijn in een haven of worden ontvangen door een distributeur.
  • RFID-technologie wordt steeds populairder en er valt veel voor te zeggen deze technologie te integreren in de supply chain in de hele logistieke en transportsector. Met één enkel afdrukapparaat op kantoor kunnen afleverings- en vrachtbrieven, facturen en RFID Global Transport-etiketten makkelijk en goedkoop in één keer worden afgedrukt en gecodeerd.
  • Bovendien kan het papier waarop de etiketten en facturen zijn afgedrukt worden gerecycled en zijn de RFID-chips zelf volledig herbruikbaar. De chips kunnen worden opgehaald, opnieuw door een printer worden gebruikt en zo vaak als nodig opnieuw worden gecodeerd.
  • Het printen van RFID-tags op een kantoorprinter is een goedkope, makkelijk te implementeren manier om afzonderlijke artikelen of hele zendingen in de hele supply chain te volgen.
  • Duplex-printers die niet alleen kleurtoner, maar ook een laserprinter (niet thermisch) gebruiken werken het best, omdat het hiermee mogelijk is RFID-chips te coderen die in papier en documenten zijn verwerkt.
  • Maatwerkoplossingen kunnen de kracht van elektronische formulieren, kleurenafdrukken en speciale mediamogelijkheden combineren in een alles-in-één-kleurenlaserprinter of multifunctional voor etiketten en RFID. Deze oplossingen voorkomen mismatches tussen RFID-tags en -etiketten en brengen het beheer van de apparatuur samen in één enkele oplossing.

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie