De iPhone 16 line-up van 2024: Wat je kan verwachten

Redactie WINMAG Pro

Het is nog maar enkele maanden geleden dat Apple de modellen iPhone 15 en iPhone 15 Pro lanceerde, maar zoals gebruikelijk bij geruchten, kijken mensen al uit naar de iPhone 16 line-up van 2024.

Camera en ontwerp van de iPhone 16

De iPhone 16 brengt opmerkelijke veranderingen met zich mee voor de iPhone line-up. Apple wordt verwacht de grootte van de iPhone 16 Pro te vergroten naar 6,3 inch en de iPhone 16 Pro Max naar 6,9 inch, wat de eerste grootte-upgrade in verschillende jaren markeert. De grootteveranderingen zullen beperkt zijn tot de iPhone 16 Pro-modellen, terwijl de iPhone 16-modellen dezelfde grootte zullen behouden als de iPhone 15-modellen.

Apple ontwerpt nieuwe A-serie chips voor de iPhone 16 line-up, gebouwd op de nieuwste N3E 3-nanometer node. We kunnen enkele verbeteringen verwachten op het gebied van efficiëntie en prestaties, maar we hebben nog geen details gehoord over wat we precies kunnen verwachten.

De iPhone 16-lijn zal ook een nieuwe "Capture Button" hebben die wordt gebruikt voor het maken van foto's en video's. De Capture Button zal werken als de sluiterknop op een digitale camera en meerdere drukniveaus detecteren voor het scherpstellen en vastleggen van een beeld.

Vergelijking van iPhone 16-functies

Voor de iPhone 16-modellen is Apple van plan een nieuwe verticale lensopstelling te introduceren, wat een vertrek is van de vorige diagonale lensconfiguratie. De nieuwe oriëntatie zal naar verwachting de standaard iPhone 16-modellen in staat stellen om ruimtelijke video's op te nemen voor de Vision Pro-headset.

Apple wordt ook verwacht de Tetraprism 5x optische zoomlens naar de iPhone 16 Pro te brengen, dus het zou dit jaar niet beperkt kunnen zijn tot alleen de iPhone 16 Pro Max.

Deze samenvatting bevat alle geruchten over de iPhone 16-lijn die we tot nu toe hebben gehoord. Er zijn nog enkele maanden te gaan voordat een lancering wordt verwacht, dus er is nog voldoende tijd voor Apple om haar plannen te wijzigen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie