De huidige ontwikkelingen van Augmented Reality: wanneer kunnen we meer verwachten?

Redactie WINMAG Pro

Voor sommige mensen is de term augmented reality nog redelijk nieuw. Toch hebben de meeste mensen er wel eens mee te maken gehad. De ontwikkelingen hierin gaan erg hard en er is steeds meer mogelijk.

Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Lees dan snel verder, wij praten je bij over de nieuwste ontwikkelingen. De app Pokémon Go is hier een goed voorbeeld van. Ook bij online roulette is augmented reality al mogelijk. Bij augmented reality worden dingen visueel gemaakt in de echte wereld via een scherm. Zo zag je bij Pokémon Go bijvoorbeeld echt een pokémon op straat staan via je telefoon. 

Visual search

Visual search is een toepassingen die nauw samen gaat met augmented reality. Zoals de naam het al zegt, wordt er gezocht naar een iets visueels. Hier wordt vervolgens door middel van augmented reality iets weergegeven. Een goed voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de snapchat filters, deze zoeken je gezicht en plaatsen vervolgens de filter. Het is hierbij erg belangrijk dat objecten goed herkent worden. Hoe beter dit gaat hoe meer er mogelijk is met augmented reality. We zullen de ontwikkelingen van visual search dan ook goed in de gaten moeten houden.

Light anchors

Light anchors zijn erg leuke maar vooral handige toepassingen. Hier zullen we in de toekomst nog een hoop van gaan zien, de mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Je kunt hiermee extra informatie halen uit een bepaald object. Stel dat je met je camera van je telefoon door de kamer heen gaat. Door light anchors zie je bijvoorbeeld hoeveel graden het is of wat het volume is van de boxen. Ook hierbij is het erg belangrijk dat de ontwikkelingen van visual search doorgaan. Het is namelijk cruciaal dat objecten goed herkent worden om de juiste informatie te geven.

Augmented reality in combinatie met mensen

Het is leuk om verschillende toepassingen te combineren met mensen. Zo zijn er bijvoorbeeld in sommige steden al grote schermen met augmented reality functies. Je kunt voor het scherm gaan staan en vervolgens zie je jezelf op het scherm met een grote beer naast je. Er wordt een foto gemaakt en deze wordt naar je telefoon gestuurd. Dit soort dingen kunnen ook voor andere situaties gebruikt worden. Bijvoorbeeld om trainingen te geven aan personeel. Bepaalde situaties kunnen worden weergegeven om een beter beeld te geven en ondersteuning te bieden aan de context.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie