De 6 belangrijkste IT-ontwikkelingen waarin Xerox in 2022 investeert

Redactie WINMAG Pro
Al meer dan 100 jaar houdt Xerox zich bezig met het verbeteren van de manier waarop we werken. Innovatie speelt hierbij een belangrijke rol.

Dit doen we al jaren in ons onderzoekscentrum Palo Alto Research Center (PARC) en door overname van innovatieve technologiebedrijven. We spelen vroegtijdig in op trends en ontwikkelingen en richten ons daarbij volledig op de toekomstige manier van werken. Wilco van Bezooijen, Algemeen Directeur van Xerox Nederland, ziet momenteel zes belangrijke trends en ontwikkelingen.

1. Robotic Process Automation

Met RPA, afkorting van Robotic Process Automation, is het mogelijk om repetitieve handelingen, zoals het openen van e-mails en het invullen van formulieren te automatiseren. Ook andere handelingen zoals het verzamelen, analyseren en distribueren van data is met RPA mogelijk. Door deze werkzaamheden te automatiseren, kan een werknemer zich op specifiekere taken en klantvragen richten. Zo gaat een organisatie slimmer om met de beschikbare tijd en resources.

2. Augmented Reality

Zowel zakelijk als privé zien we steeds meer toepassingen van Augmented Reality (AR). Twee voorbeelden zijn het bekende smartphonespel Pokémon Go en de mogelijkheid om tijdens de coronapandemie via AR een museum te bezoeken. In het bedrijfsleven zien we de inzet van AR bij instructievideo's en bij hulpprogramma's voor storingen. Onder de naam CareAR is Xerox vorig jaar een joint venture gestart die deze technologie gebruikt om wereldwijde expertise voor onderhoud van printers en andere technische producten gemakkelijk lokaal in te zetten. Xerox gebruikt CareAR al binnen haar eigen dienstverlening om bijvoorbeeld grafische klanten te helpen met 24/7 dienstverlening.

3. Cleantech

Om klimaatverandering zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk om te investeren in technologieën die de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Nieuwe producten moeten minder energie kosten om ze te maken, minder energie verbruiken als ze werken en daarbij efficiënter zijn dan eerdere generaties. Ook bij Xerox dragen we hieraan bij. Xerox-wetenschappers in PARC ontwikkelen HVAC-technologie (heating, ventilation, airconditioning) die het energieverbruik van airconditioners tot wel 80 procent terugdringen.

4. Hybride werken

We werken steeds vaker vanuit huis en veel minder op de werklocatie. Daardoor worden connectiviteit en cyber security steeds belangrijker. Ook vanuit huis willen medewerkers goed hun werk doen. Dat vraagt om snelle verbindingen en optimale beveiliging. Vertrouwelijke bedrijfsgegevens vertegenwoordigen veel waarde en zijn gewild bij cybercriminelen.

Ook vanuit de overheid is er steeds meer aandacht voor dit aspect. Dit blijkt uit de recente aanstelling van een staatssecretaris Digitalisering, die alle ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend volgt en verantwoordelijk is voor specifiek beleid op dit gebied. “Elke onderneming krijgt met cybersecurity te maken” zei recentelijk ook Lodewijk Asscher, aanjager van het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in een uitzending op de radio: “Het gaat niet alleen om de techniek, maar het is mensenwerk, dus bewustzijn, kennis en weerbaarheid spelen hierbij een rol.”

Ieder apparaat binnen een bedrijf dat verbonden is met een netwerk is een potentieel veiligheidsrisico, denk aan een printer die verbonden is met het internet. Via een kwetsbaarheid zijn hackers eenvoudig in staat om een bedrijfsnetwerk binnen te dringen. Met Xerox IT Services bied hiervoor een oplossing. IT Services is een uitgebreide, aanpasbare suite van end-to-end IT-services en -oplossingen. Van hardware-inkoop en helpdeskondersteuning tot beveiliging en automatisering. Xerox werkt bovendien nauw samen met McAfee en Cisco om hackers buiten de deur te houden.

De wereld digitaliseert sneller dan ooit. Het gebruik van mobiele apparaten is de afgelopen jaren drastisch toegenomen, waarbij de smartphone steeds meer fungeert als persoonlijke assistent. Mede dankzij de inzet van slimme apps. De visie van Xerox is dat (multifunctionele) printers op dezelfde wijze evolueren tot een werkplek assistent, waarbij de gebruiker centraal staat en met de inzet van apps kan werken met hetzelfde gemak en snelheid als op een smartphone, altijd en overal.

Workflow Central is bijvoorbeeld ideaal voor medewerkers die vaak onderweg zijn en met verschillende apparaten en documenttypen werken. Workflow Central biedt een oplossing voor alledaagse workflowproblemen, zoals vertalingen, bewerkingen, bestandsconversie en meer.

5. Internet of Things

Via de joint venture Eloque (een samenwerking met de Australische deelstaat Victoria) is Xerox actief met IoT. Via sensoren op bruggen is Eloque in staat om de bouwkundige staat te monitoren. De technologie van Eloque is wereldwijd inzetbaar op alle vormen van infrastructuur.

6. 3D printen

Printing-on-demand in 2D met papier zorgt al voor beter voorraadbeheer, maar al helemaal met next level 3D printing. Onderdelen in 3D printen versterkt toeleveringsketens door snelle productie mogelijk te maken en om proactief op marktveranderingen te reageren en zo onderbrekingen in de toeleveringsketen te voorkomen. Daarmee is 3D geen nieuwe ontwikkeling, maar de ontwikkeling gaat door als we kijken naar de materialen waarmee het printen mogelijk is. ElemX, de bedrijfseigen technologie van Xerox voor printen met vloeibaar metaal, biedt met name printoplossingen voor productie-omgevingen.

Innovaties van vandaag zijn de trends van morgen. Xerox maakt het voortdurend waar!

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie