Cyber Security Week: hoe Digital Shadows 12 petabyte aan online databestanden vond

Jordi Smit
De Cyber Security Week van The Hague Security Delta staat weer voor de deur. Van 2 tot 5 oktober staat Nederland in het teken van cybersecurity, dark web, malware, encryptie, AI, cryptovaluta en nog veel meer.

Cyber Security Week

Digital Shadows is ook van de partij tijdens de Cyber Security Week. Het bedrijf deed eerder dit jaar een wereldwijd onderzoek, en daaruit bleek dat de kans dat jouw loonstrookje of NAW gegevens openbaar zijn aanzienlijk is. Ze vonden 12.000 terabyte aan persoonlijke data die niet goed opgeslagen en beveiligd is. Vooral Europa is hard getroffen. Specifiek in Nederland bleken meer dan 47 miljoen online databestanden bloot te liggen. Data zoals belastingaangiften, loonstroken, intellectueel eigendom, creditcardinformatie, medische gegevens en zelfs missieverslagen liggen gewoon te grabbel op het web.

LEES OOK: Cyber Security Week 2018: Together we Secure the Future

Onderzoek aan bod in Cyber Security Week

Op 4 oktober onthult Becky Pinkard, Vice President IT & Intelligence bij Digital Shadows, alle ins en outs van dit grote en beangstigende onderzoek. Hoe is het onderzoek uitgevoerd? Wie is er het hardst getroffen? Welke informatie ligt op straat? Wat vinden we terug op het dark web? En hoe moeten we het anders doen om dit te voorkomen? Dat vertelt Becky op 4 oktober om 09.30 uur tijdens de Cyber Security Week.

Wil je erbij zijn? Je kunt je gratis aanmelden via https://register.cybersecurityweek.nl/.

afbeelding van Jordi Smit
Door: JordiSmit

JordiSmit | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJordi