SecurePad: Synaptics trackpad met fingerprintscanner

Peter Güldenpfennig
Trackpad-fabrikant Synaptics introduceert de SecurePad, een trackpad met fingerprintscanner. De scanner wordt inmdidels geproduceerd dus verwacht de eerste producten met de SecurePad in 2015.

De SecurePad bestaat uit een sensor van vier bij tien millimeter groot en kan je vingerafdruk scannen vanuit elke hoek. De data wordt vervolgens versleuteld verstuurd middels een AES-128-sleutel.

Er komen twee versies van de SecurePad: één waarbij de sleutel van je data in de CPU opgelsagen ligt, en één waarbij de sleutel van je data in de SecurePad zelf ligt opgeslagen. Interessant is dat de SecurePad het Unified Authentication Framework ondersteunt. Dit framework, ontwikkeld door de FIDO alliance, is een standaard waarbij iedere sleutel uniek is aan het device, het gebruikersaccount en online services. Ondermeer ARM, Qualcomm, Microsoft, Google, Lenovo, en Samsung hebben zich al bij de FIDO alliance aangesloten dus de mogelijkheid dat de SecurePad uiteindelijk zijn weg vindt in veelgebruikte laptops is groot.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter