Review: McAfee Endpoint Protection for SMB

Jooshua
Ben je als ondernemer op zoek naar een full-scale pakket met oplossingen voor het beschermen en beveiligen van je hele onderneming? Wil je dit tot in de kleine puntjes kunnen beheren per eindpunt? McAfee Endpoint Protection for SMB, feitelijk gezien voor MKB, biedt precies wat de naam zegt: een zeer complete suite van tools om je onderneming te beschermen en beveiligen tot op eindpunt niveau tot een maximum van 250 systemen.

McAfee biedt met dit pakket een kosteneffectieve beveiliging voor MKB-ondernemingen die gemakkelijk te gebruiken is en biedt bescherming tegen gevaarlijke bedreigingen, zoals virussen, Trojaanse paarden, ransomware gerichte aanvallen, spyware, drive-by-downloads en nog veel meer. Gesteund door McAfee Global Threat Intelligence (McAfee GTI), krijg je real-time bescherming dankzij de meest complete en actuele informatie over malwaredreigingen die momenteel in de markt beschikbaar is.

VOLLEDIG PAKKET

McAfee Endpoint Protection zorgt ervoor dat aan het beveiligingsbeleid wordt voldaan op alle systemen (en apparaten: pc, laptop, tablet, mobiele telefoon). Met functies als volledige disk encryptie, device management (beveiliging van verwijderbare media), intrusion prevention, lokale firewall, e-virus en spam bescherming, web content filtering en beveiliging, netwerk toegangscontrole en bescherming tegen virussen en malware is het een zeer complete oplossing. Al deze functies kunnen worden geregeld en gecontroleerd door beheerders vanuit een centrale console. Wie denkt dat het opzetten van een dergelijke oplossing lastig is, zal gerust adem kunnen halen met McAfee's Endpoint Protection.

INITIALISEREN

Het implementeren van de oplossing bestaat uit het installeren van de server software op een lokaal systeem. Dit gaat gemakkelijk en snel via een speciale webpagina en de installatie neemt slechts een paar minuten in beslag. Alle benodigde zaken worden geïnstalleerd en vervolgens kun je eindpunten toevoegen aan één of meerdere beveiligingsgroepen. Het toevoegen en indelen van de eindpunten over het netwerk is eenvoudig en gebeurt rechtstreeks vanuit de webgebaseerde beheerconsole genaamd ePolicy Orchestrator', kort genaamd de ePOconsole, welke je kunt draaien op een lokale server of in de cloud. De layout van de ePO-console is duidelijk en alle onderdelen spreken voor zich. Bij de eerste login van de ePO-console krijg je een 'Aan de slag' slideshow te zien, die je door de eerste stappen van de ePOconsole begeleidt, maar echt diep gaat de begeleiding niet. Wil je meer instellen of je gewoon meer inlezen over hoe het programma werkt, kan je je wenden tot de volledige handleiding, die digitaalbeschikbaar is: de link ontvangt men bij bestelling van het product.

PERFORMANCE

Belangrijk is de vraag hoeveel performance het pakket in beslag neemt, met andere woorden: merk of heb je, als (eind)gebruiker, 'last' van het feit dat het programma op de achtergrond draait. Het antwoord: praktisch niet. De beveiliging bestaat onder andere uit 'threat prevention' en 'web control' waardoor eindgebruikers beveiligd zijn voor alledaagse situaties. Het beheren van deze eindpunten gebeurt vervolgens vanuit de ePO-console. Updates worden automatisch door de datacentra van McAfee gedistribueerd, zodat je beveiliging altijd up-to-date is.

SUPPORT

Aan ondersteuning is ook geen tekort: McAfee biedt zowel telefonisch als per email 24/7 ondersteuning, als onderdeel van een abonnement. Je krijgt daarbij ook toegang tot een speciaal portaal, voorzien van een kennisdatabank, de benodigde productdocumentatie, online chat met een help- en supportdesk en zelfs een gebruikersforum.