John McAfee doet D-Central uit de doeken

Peter Güldenpfennig
Nog beroemder (en beruchter) dan het de door hem ontwikkelde McAfee antivirusoplossing is John McAfee zelf. De miljonair sloeg vorig jaar op de vlucht toen hij werd opgeroepen als getuige vanwege de dood van zijn buurman. Nu wil hij een anti-NSA apparaat op de markt brengen.

D-Central heet het apparaatje dat McAfee heeft ontwikkeld. De eerste prototypes worden in maart verwacht. Het apparaat creëert een privé-netwerk voor een kleine groep gebruikers dat niet getraceerd kan worden door analisten van de NSA. Volgens McAfee zelf gaat het apparaatje minder dan honderd dollar kosten.

Of D-Central ook daadwerkelijk het licht zal zien valt nog af te wachten. Van McAfee weten we inmiddels dat hij niet vies is van een beetje aandacht en ze zelf ook niet helemaal op een rijtje heeft. Dat hij uitgerekend nu, in een tijd waarbij de discussie over online en privacy hoog is opgelaaid, D-Central aan de man probeert te brengen is dan ook behoorlijk opvallend. Volgens hemzelf is hij echter al enkele jaren bezig met het ontwikkelen van het apparaat.

Inmiddels is er ook een officiële website opgezet, deze vind je hier

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter