Fox-IT en Group-IB brengen rapport over Anunak uit

Peter Güldenpfennig
Het Nederlandse Fox-IT en het Russische Group-IB hebben een onderzoeksrapport naar de Anunak hackersgroep naar buitengebracht. Deze organisatie is onder meer verantwoordelijk voor het stelen van miljoenen dollars.

Het rapport, hier te downloaden, doet uit de doeken hoe de hackers te werk zijn gegaan en welke malware ze zoal gebruiken om toegang tot systemen te krijgen. Zowel banken als retailorganisaties over de hele wereld zijn slachtoffer geworden van deze groepering.

Onder meer vijftig banken, vijf betalingssystemen en zestien retailbedrijven zijn het slachtoffer geworden van de groepering. Binnen Rusland zijn vooral banken het doelwit, buiten Rusland zijn retailbedrijven vaak het slachtoffer.

Aangezien Anunak nog steeds actief is, verwachten Fox-IT en Group-IB een stijging in aanvallen door de groepering in 2015.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter