24 november: Verander je wachtwoord-dag

Peter Güldenpfennig
Techsite Tweakers heeft het initiatief genomen om 24 november uit te roepen tot Verander je wachtwoord-dag. En helaas blijkt dit initiatief nog steeds hard nodig.

Veel internetgebruikers blijven gebruik maken van relatief zwakke wachtwoorden. Dat dat grote gevolgen kan hebben voor je privacy en veiligheid mag duidelijk zijn. En zelfs als men wel een sterk wachtwoord heeft, gaat het nog mis omdat wachtwoorden bijvoorbeeld gelekt worden.

Om verander je wachtwoord-dag kracht bij te zetten heeft Tweakers samen met het Openbaar Ministerie en het overheidsinitiatief Veilig Internetten de website Wachtwoord Bewust opgericht. Hier kun je een wachtwoordcheck doen, vind je tips voor veilige wachtwoorden en vind je links naar software om wachtwoorden beter te beveiligen en onthouden.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter