Cisco op MWC: netwerkoplossingen voor AI, IoT, connected cars en 5G

Redactie WINMAG Pro

Deze week toont Cisco op Mobile World Congress (MWC) in Barcelona hoe zijn Networking Cloud klanten en partners in de telecomindustrie helpt hun aanbod te versterken in onder meer 5G, AI en cybersecurity. Met een platform-first netwerkbenadering stimuleert Cisco innovatie en open partnerships zodat telecombedrijven nieuwe inkomstenstromen kunnen creëren, met een flexibele en stabiele service.

"De vraag naar netwerken en services is onder impuls van AI nog nooit zo groot geweest", zegt Jonathan Davidson, Executive Vice President en General Manager, Cisco Networking. “Telecomoperatoren krijgen een unieke kans om nieuwe diensten te lanceren en waarde te leveren voor klanten. Het netwerk speelt daarin een belangrijke rol en met onze recente investeringen op het gebied van mobiliteit, service assurance, AI en enterprise services helpen we operatoren die digitale transformatie te versnellen. Ze kunnen de kloof overbruggen tussen digitaal en fysiek, tussen data en actie. Ze zijn de gids van ondernemingen naar een meer geconnecteerde toekomst."

Cisco samen met TELUS aan het stuur van de connected car
De visie van Cisco vertaalt zich onder meer in een nieuw project met de Noord-Amerikaanse telecomoperator TELUS. Beide partners hebben een separaat 5G-netwerk gelanceerd, specifiek voor het Internet of Things en met een focus op slimme auto's. TELUS en het Cisco Mobility Services Platform (IoT Control Center Service) gaan de rijervaring verbeteren en vereenvoudigen, en autofabrikanten helpen om nieuwe inkomsten te genereren. TELUS verwacht de komende jaren ruim 1,5 miljoen 5G-auto's op het platform te krijgen. Meer details hier.

Sterke partnerships en proofs-of-concept van nieuwe netwerkoplossingen

Naast Telus werkt Cisco met verschillende operatoren in de hele wereld samen om hun telecomnetwerk optimaal in te zetten en nieuwe behoeften van klanten in te vullen. Door in te zetten op een sterkere programmeerbaarheid, openheid, beveiliging en flexibiliteit creëert Cisco ook nieuwe kansen en economische modellen. Zo verbeteren Cisco en NEC onder meer de netwerkprestaties, servicekwaliteit en het inzicht in het netwerk van TIM Brazilië. Het maakt het beheer van honderdduizenden eindpunten eenvoudiger. Samen met DISH, een van de grootste operatoren in de VS, gaat Cisco network slicing testen in zijn hybride 5G cloudnetwerk. Zo kan DISH netwerkverkeer scheiden en efficiënter beheren, per gebruiksscenario en toepassing, en de vraag van klanten naar de supersnelle 5G-connectie beter invullen, inclusief servicegarantie.

In het Midden-Oosten werkt Cisco samen met du Telecom aan een baanbrekende Cybersecurity Transformatie. Het moet het Security Operations Center (SOC) van du transformeren in een geavanceerd Cyber Defense and Intelligence Center. Dat zal gebruikmaken van kunstmatige intelligentie en automatisering om de beveiliging van gebruikers te verbeteren. In Europa ten slotte zullen T-Mobile en Cisco Meraki 5G en klassieke netwerktechnologie koppelen om de Connected Workplace van T-Mobile te lanceren. Dat is een zakelijke network-as-a-service-oplossing die 5G, Cisco Meraki-apparaten en ondersteuningsdiensten samenbrengt, zodat bedrijven hun filialen en winkels eenvoudig en veilig kunnen verbinden.
Op MWC presenteert Cisco nog andere partnerships en heel wat Private 5G demo’s met onder meer Intel, NTT, Deloitte, Orange, HCL en Nokia. Er zijn ook demo’s met AGV’s en sportuitzendingen via 5G. Cisco is van mening dat een collaboratief ecosysteem cruciaal is voor het succes van de telecomindustrie en nieuwe netwerkdiensten. Het brengt daarom zijn partners samen om standaarden te bouwen en nieuwe diensten te ontwikkelen die de ganse industrie ten goede komen.

Cisco Wi-Fi op MWC Barcelona 2024
Voor het 13e jaar werkt Cisco samen met de Fira de Barcelona om alle aanwezigen eenvoudige, naadloze en veilige draadloze ervaringen te bieden op de Gran Via-locatie - met OpenRoaming, met de nieuwste Cisco Catalyst Wi-Fi 6/6E-technologie.

Meer informatie over Cisco tijdens MWC 2024 kunt u hier vinden.

 

Ook interessant

Lees hier: Handige tips voor het blokkeren van ongewenste E-mails op je mobiel

Lees hier: Cisco and NVIDIA to Help Enterprises Quickly and Easily Deploy and Manage Secure AI Infrastructure

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie