Cisco en Nutanix sluiten wereldwijd strategisch partnership om hybride multicloud te vereenvoudigen en bedrijfstransformaties te stimuleren

Redactie WINMAG Pro

Cisco, leider op het gebied van bedrijfsnetwerken en -beveiliging, en Nutanix, leider op het gebied van hybride multicloud computing, hebben een wereldwijd strategische samenwerking aangekondigd om hybride multicloud-implementaties te versnellen door de meest complete hypergeconvergeerde oplossing in de branche aan te bieden voor IT-modernisering en bedrijfstransformaties.

IT-organisaties worden nog steeds geconfronteerd met aanzienlijke operationele hindernissen en urgente duurzaamheids- en beveiligingsproblemen als gevolg van de toenemende complexiteit van multicloud. Dit nieuwe partnership biedt een antwoord op deze uitdagingen door de levering van infrastructuur en applicaties te vereenvoudigen en te versnellen, op wereldwijde schaal, via best-in-class cloud operating-modellen, ongeëvenaarde flexibiliteit en geautomatiseerde resilience met toonaangevende klantondersteuning.

"Klanten vragen om oplossingen die eenvoudig, duurzaam en klaar voor de toekomst zijn", zegt Jeremy Foster, senior vice president en general manager Cisco Compute. "Deze samenwerking beantwoordt deze vraag met een complete oplossing voor virtuele compute, netwerken, storage in datacenters en publieke clouds van klanten. Door Cisco's bekroonde SaaS-managed compute-portfolio te combineren met Nutanix marktbeproefde Cloud Platform-software, kunnen we klanten helpen een gebalanceerde aanpak te ontwikkelen om moderne workloads on-prem en in de cloud aan te sturen."

“Nu organisaties het tempo van innovatie willen bijhouden, hebben ze een geïntegreerd hardware- en softwareplatform nodig om de inzet van applicaties overal te ondersteunen", zegt Tarkan Maner, Chief Commercial Officer bij Nutanix. "Dit partnership levert een uitgebreide marktkans op voor beide organisaties, terwijl ze de uitdagingen aangaan van het standaardiseren, vereenvoudigen en beveiligen van omgevingen in het datacenter, in de publieke cloud en aan de edge."

Het nieuwe aanbod integreert Cisco's SaaS-managed computer- en netwerkinfrastructuur (Cisco Unified Computing System met Cisco Intersight) met het Nutanix Cloud Platform (Nutanix Cloud Infrastructure, Nutanix Cloud Manager, Nutanix Unified Storage en Nutanix Desktop Services) en zal door Cisco worden verkocht met behulp van zijn uitgebreide go-to-market bereik. Klanten profiteren van een volledig geïntegreerde en gevalideerde oplossing die holistisch wordt verkocht, gebouwd, beheerd en ondersteund voor een naadloze end-to-end ervaring. De oplossing biedt flexibele inzetmogelijkheden met ondersteuning voor Cisco UCS rack- en blade-servers, inclusief initiële ondersteuning voor C-Series Servers en geplande, toekomstige ondersteuning voor UCS X-Series, winnaar van de 2023 SEAL Sustainable Product of the Year Award en CRN's 2023 Tech Innovator Award.  Het nieuwe aanbod integreert geavanceerde Cisco-servers (UCS), netwerken en beveiliging (ACI) en beheer (UCS Manager, Intersight) met de Nutanix Cloud Platform-software.

Het Nutanix Cloud Platform biedt een consistent cloud operating-model met één platform voor het draaien van applicaties en data in datacenters, edge en publieke clouds. Om de inzet van applicaties zo goed mogelijk te ondersteunen, van missie-kritische workloads tot AI-gedreven innovatie, schalen prestaties en capaciteit lineair, wordt resilience vanaf de basis geleverd met zelfherstellende nodes en is persistente storage standaard geïntegreerd.

Na deze aankondiging zullen Cisco en Nutanix hun wereldwijde verkoopteams en partners in staat stellen om de nieuwe oplossing aan te bieden waarmee ze de beste technologieën in hun klasse combineren met gezamenlijke go-to-market-ondersteuning, aangestuurd door het Cisco-team. De oplossing zal naar verwachting in de komende 90 dagen beschikbaar zijn.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie