Chinese onderzoeker krijgt ton voor opgespoord lek in Windows 8.1

Redactie WINMAG Pro
Microsoft trekt alle registers open om de nieuwste Windows-versie zo lekvrij mogelijk te maken. Zoals het uitreiken van maximaal 100.000 dollar voor het vinden ervan, voor de uiteindelijke versie verschijnt. De Chinees Yu Yang kwam, vond en mag zich nu een ton rijker rekenen.

Yu Yang was een bekende naam bij Microsoft. Het is niet namelijk de eerste keer dat de Chinese onderzoeker van Nfocus Security Labs een dergelijk lek vindt, vorig jaar wist hij een ander kritiek lek op te sporen.

Premieprogramma

Vorig jaar startte Microsoft het premieprogramma, waarbij het vinders van lekken financieel beloont. Het is niet de eerste keer dat Microsoft een dergelijk bedrag uitkeerde aan de 'eerlijke vinder' van een kritiek lek, sinds dat programma van kracht is: Yang is nummer twee die een dergelijk bedrag ontvangt. In totaal heeft Microsoft al 235.000 dollar uitgekeerd voor het vinden van lekken.

Het bedrijf is niet de enige die een dergelijk beloningsprogramma hanteert, ook Google, Paypal, Mozilla en Facebook keren gelden uit aan vinders van beveiligingsgaten.

Microsoft heeft de precieze aard van het lek niet bekendgemaakt.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie