Celonis en de BMW Group versterken strategische samenwerking

Redactie WINMAG Pro

Celonis en de BMW Group breiden hun strategische partnerschap aanzienlijk uit, met als doel om de processen van BMW te optimaliseren en zo efficiëntie, productiviteit en duurzaamheid te verbeteren. Daarnaast gaan de twee bedrijven nauw samenwerken bij de verdere ontwikkeling van process mining-innovaties. 

BMW Group zet process intelligence in voor technologisch leiderschap wereldwijd
De verdieping van de samenwerking tussen BMW Group en Celonis is een cruciale stap in de ontwikkeling en toepassing van process mining en process intelligence. Het zet niet alleen de standaard voor de auto-industrie, maar voor bedrijven wereldwijd. Door hun gezamenlijke leiderschap en expertise in wereldwijde innovatie te bundelen, kunnen beide bedrijven aanzienlijke vooruitgang boeken in de digitale transformatie. De bedrijven hebben een langdurige relatie, die wordt onderstreept door het innovatieve gebruik van Celonis’ recent aangekondigde Process Intelligence Graph en de voortdurende ontwikkeling van op AI-gebaseerde innovaties.

Process Mining Center of Excellence als belangrijke succesfactor

Meer dan acht jaar geleden is BMW Group begonnen met het gebruiken van process mining, met groot succes. Dit is grotendeels te danken aan de oprichting van het Process Mining Center of Excellence (CoE). Dit centrum bundelt de expertise van het bedrijf binnen de centrale IT-afdeling en stimuleert de ontwikkeling en implementatie van nieuwe oplossingen.

Groepsbreed digitaliseringinitiatief met Celonis

De BMW Group vertrouwt op de process mining-technologie van Celonis om het initiatief voor grootschalige digitalisering te versnellen. Celonis moet beschikbaar worden voor alle medewerkers van de BMW Group. Zo kunnen zij de bedrijfsprocessen analyseren die relevant zijn voor hen en kunnen ze inefficiënties identificeren en elimineren.

De samenwerking bestaat uit:

  • Voortdurende optimalisatie van groepsbrede processen, gebaseerd op data, met als doel efficiëntie, productiviteit en duurzaamheid verhogen.
  • Implementatie van de Celonis Process Intelligence Graph voor procesoverschrijdende optimalisaties.
  • Verbetering van de gebruikerservaring van de software, gericht op meer gebruiksvriendelijkheid, vooral voor niet-IT-vaardige gebruikers.

Nauwe samenwerking om innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Nauwe samenwerking op het gebied van softwareontwikkeling
Het CoE voor process mining van de BMW Group en het ontwikkelingsteam van Celonis gaan ook hechter samenwerken om process intelligence-innovaties te versnellen. Denk aan het optimaal verbinden van leveranciers in cross-company processen met geautomatiseerde dataoverdracht. Ook het nauwkeurig in kaart brengen van de complete klantreis hoort hierbij. Daarnaast concentreert de samenwerking zich op het integreren van geavanceerde AI-technologieën, zoals het verwerken van informatie voor operationele medewerkers in de productieruimte. Dit verhoogt de operationele transparantie en verantwoording doordat iedereen die betrokken is bij een proces alle relevante informatie kan zien op gebieden zoals productie of logistiek.

“De BMW Group wil een pionier zijn op het gebied van kwaliteit en efficiëntie van bedrijfsprocessen. Tijdens onze transformatie komt dit doel voornamelijk naar voren bij elektromobiliteit, digitalisering en circulariteit. Voortdurende analyse en optimalisatie van onze end-to-end processen met Celonis, spelen een cruciale rol in het verhogen van de productiviteit, het minimaliseren van het verbruik van hulpbronnen en het versterken van onze toeleveringsketens”, aldus Alexander Buresch, CIO van de BMW Group. “De gebruiksvriendelijkheid van de software, mede dankzij de integratie van AI-modellen, biedt de mogelijkheid om process mining breed beschikbaar te maken binnen ons hele bedrijf. Zo benutten we het volledige potentieel van deze technologie.”

“Onze langdurige samenwerking met de BMW Group is een waar succesverhaal en we zijn verheugd over het versterken van onze strategische samenwerking”, zegt Bastian Nominacher, medeoprichter en co-CEO van Celonis. “BMW staat bekend als pionier in het gebruik van nieuwe technologieën werkt als sinds 2016 met process mining. Ook gebruikt het bedrijf de Process Intelligence Graph om een holistisch overzicht te krijgen van hun complete toeleveringsketen - van de ontwikkeling van voertuigen tot de levering en de daaropvolgende service. Ons platform biedt bedrijven ongekende process intelligence wat zorgt voor nauwkeurige beslissingen, het tijdig toevoegen van optimalisaties, het creëren van meerwaarde en over het algemeen efficiënter te werk gaan."

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie