Cegeka neemt cybersecurityspecialist SecurIT over

Redactie WINMAG Pro
Het Europese IT-bedrijf Cegeka neemt alle aandelen over van cybersecurityspecialist SecurIT.

Dankzij de overname versterkt Cegeka zijn activiteiten op vlak van cybersecurity en in het bijzonder identiteits- en toegangsbeheer (Identity & Access Management - IAM). Het Nederlandse SecurIT is een IAM-specialist met hoofdkantoor in Amsterdam en een vestiging in Greenville, Verenigde Staten. De circa 60 medewerkers van SecurIT gaan over naar Cegeka, waardoor Cegeka de aanwezigheid in Nederland vergroot tot zo’n 1.450 medewerkers. Er worden géén financiële details vrijgegeven over de overname.

“De overname van SecurIT betekent een forse versterking van onze positie in cybersecurity in Nederland en België. Organisaties worden steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit, omdat de digitale transformatie en digitale veiligheidsmaatregelen niet met dezelfde snelheid zijn ingevoerd. De focus van Cegeka ligt op het begeleiden van klanten in hun ‘cyber resilience’, waarbij het doel is om de businessimpact van cybersecurity-incidenten te minimaliseren en snel en effectief te herstellen”, zegt Karim Henkens, Managing Director van Cegeka Netherlands, DACH en Nordics.

“Met de krachtenbundeling tussen SecurIT en Cegeka kunnen we onze klanten een ruimer spectrum van cybersecurity-oplossingen bieden. Door deze stap ontstaan bovendien grote groeikansen voor de IAM-diensten van SecurIT. Ook voor onze medewerkers biedt dit nieuwe mogelijkheden. Bij Cegeka krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen in een grotere Europese organisatie”, aldus Rob Bus, CEO van SecurIT. De organisatie is actief in Europa en in Noord-Amerika, van waaruit de global klanten worden bediend.

Sterke uitbreiding van het cybersecurityteam

SecurIT wordt ondergebracht bij de Nederlandse divisie Security van Cegeka. “Nu we massaal thuiswerken en het aantal devices sterk toeneemt, is de vraag naar IAM in een versnelling gekomen. We kunnen hier nu perfect op inspelen, omdat SecurIT naast specifieke kennis van processen en relaties met technologiepartners een schat aan best practices meebrengt. Met IAM-diensten, zoals Privileged Access Management (PAM) en Identity Governance and Administration (IGA), verhogen we het kwaliteitsniveau voor onze klanten enorm, zowel in Nederland als in België. Bovendien versterken we dankzij deze overname onze ambitie om uit te groeien tot een leidende strategische partner op alle vlakken van cybersecurity”, zegt Frank Voskeuil Division, Director Security Cegeka Nederland.

IAM als meerwaarde voor cloud & digital workplace diensten

Identiteits- en toegangsbeheer staan centraal in meerdere IT-domeinen. Zo is de impact van digitale identificatie niet te onderschatten bij het gebruik van private en publieke clouddiensten, maar ook binnen de veilige digitale werkplek. Om de impact van een ransomware-aanval substantieel te verkleinen, is er bovendien behoefte aan extra IAM-expertise, zoals PAM en IGA.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie