Canon breidt i-SENSYS- en MAXIFY productlijnen uit voor kleine (thuis)kantoren en kantoorhubs

Redactie WINMAG Pro
Canon Europe maakt 17 maart 2021 bekend dat de onderneming nieuwe modellen toevoegt aan haar bekroonde i-SENSYSi en MAXIFY-printerserie, waaronder het eerste MAXIFY-model met de navulbare MegaTank-inkttanktechnologie. Nu de behoeften van klanten en ook hun werkomgevingen veranderen, is Canon erop gericht bedrijven in staat te stellen hun voorsprong te behouden.

Zowel de i-SENSYS MF832Cdw als de MAXIFY GX6050 en GX7050 zijn ontworpen met productiviteit, samenwerking en efficiëntie als uitgangspunt, waardoor ze ideaal zijn voor een groot aantal toepassingen en werkplekscenario’s. Deze nieuwe toevoegingen aan Canon’s uitgebreide portfolio zorgen ervoor dat bedrijven en organisaties de meest robuuste en schaalbare oplossing kunnen inzetten die voldoet aan hun behoeften, of hun medewerkers nu op afstand thuis, in kleine kantoren of in een co-working omgeving werken.

Verhogen van de productiviteit

Zowel kleine kantoren als gedeelde hubs worden steeds meer de norm. Dit betekent dat bedrijven alle functionaliteit van een topmodel printer nodig hebben voor een kleiner aantal gebruikers. De i-SENSYS MF832Cdw speelt in op deze trend en vult Canon haar bekroonde i-SENSYS-line-up aan met superieure kleuren-lasertechnologie voor direct te gebruiken prints die een professionele uitstraling hebben. Met printsnelheden in kleur tot 38 ppm en scansnelheden tot 150 ipm is dit het snelste model in deze serie, een model dat bovendien hoge volumes aan prints en scans ondersteunt. Met een maximale papiercapaciteit van 2.300 vel zijn gebruikers minder tijd kwijt aan bijvullen van papier. Het 7-inch touchscreen is eenvoudig te bedienen en uitgerust met een keur aan sneltoetsen en instelbare functies. Dankzij de ondersteuning van A4, A5, A5R en A6 printmedia is de i-SENSYS MF832Cdw ideaal voor gebruik in allerlei kleinere kantooromgevingen.

De MAXIFY GX6050 en GX7050 hebben een compacte vormgeving en bieden naast professionele printkwaliteit met een vierkleuren-inktsysteem op pigmentbasis ook functies als snel kopiëren en scannen. Als eerste in deze productlijn met navulbare MegaTankinkttanktechnologie, profiteren de nieuwe modellen dankzij een instelbaar 2,7-inch lcdtouchscreen van verbeteringen in onderhoudsvriendelijkheid en gebruiksgemak. Met hoge printvolumes tot 14.000ii pagina’s met één set kleureninktflessen en een grote papiercapaciteit tot 600 vel zijn stilstandtijden tot een minimum beperkt. Een door de gebruiker verwisselbare onderhoudscartridge vermindert de noodzaak om de printer voor onderhoud op te sturen. Beide MAXIFY-modellen zijn compatibel met diverse mediatoepassingen, variërend van enveloppen tot lange (1,2 meter) banners – een bewijs van Canon’s streven om met haar technologie aan te sluiten bij de behoeften van de gebruiker en die zelfs een stap voor te blijven. Daardoor ondersteunen de nieuwe, navulbare MAXIFY GX-modellen een reeks aan industrieën en sectoren die een compacte printer nodig hebben voor gebruik in kleinere gedeelde ruimtes, zoals de detailhandel, de medische sector, de vastgoedsector en de hotel-/horecasector.

Samenwerken, ongeacht de locatie

Nu de verschuiving richting hybride werken zich voortzet, dienen kantoorapparaten efficiënte opties te bieden voor gebruikers die onderweg moeten printen. Zowel de i-SENSYS MF832Cdw als de MAXIFY GX6050/GX7050 bieden slimme connectiviteit met bovendien bewaking, beheer en bediening op afstand om ervoor te zorgen dat bedrijven en organisaties altijd in beweging blijven. MAXIFY-gebruikers kunnen printen, scannen, kopiëren en verbinding maken met de cloud via de Canon PRINT-app en zo profiteren van compatibiliteit met bestaande software en technologieplatforms, waaronder AirPrint en Mopria. De i-SENSYS MF832Cdw biedt ook compatibiliteit met Universal Print van Microsoft voor eenvoudig en veilig printen vanuit de cloud en verbeterde documentworkflows. Dit nieuwe model is uitgerust met een reeks beveiligingsfuncties die het ook ideaal maken voor zwaar beveiligde omgevingen zoals de bankensector, de gezondheidszorg en financieringsen leasemaatschappijen. McAfee Embedded Control controleert voortdurend op bedreigingen en een reeks beheerderscontroles draagt bij aan verbetering van apparaatauthenticatie.

Ongeëvenaard lage printkosten

Bedrijven van groot tot klein werken met krappe budgetten en willen dat hun investeringen in print meer opleveren dan ooit. Canon’s betrouwbare en energiezuinig printers optimaliseren bij elke taak het gebruik van consumables en papier, terwijl de instelbare uitschakelfunctie van de i-SENSYS MF832Cdw ervoor zorgt dat deze altijd efficiënt functioneert. Voor MAXIFY-gebruikers met hoge printvolumes biedt Canon’s navulbare MegaTank-technologie een zuinige oplossing waarmee grote aantallen documenten betrouwbaar zijn te printen; er is een besparing van gemiddeld 85 procent op de totale gebruikskosten te realiseren met Canon MegaTank in vergelijking tot de top-10 Inkjet- en laserprintersiii . De lage printkosten per pagina en het hoge rendement van de inktflessen verminderen de behoefte aan navullen. Bovendien vermindert de Economy-modus het inktverbruik, waardoor bedrijven profiteren van een 50 procent hogere opbrengt tot 21.000 pagina’siv in vergelijking met de standaard printmodi. De geringe energiebehoefte van deze inkjetprinter betekent in de praktijk een lager stroomverbruik en lagere totale gebruikskosten.

Frédéric Vaneesbeck, Product Intelligence Consultant IT&CG Benelux, zegt hierover het volgende – “De hybride realiteit van werken op kantoor en werken op afstand zal zich de komende maanden verder ontwikkelen, en bij Canon zijn we vastbesloten om ervoor te zorgen dat ook onze technologie zich mee blijft ontwikkelen. Deze nieuwe printers zijn meer dan alleen een antwoord op de veranderende behoeften van onze klanten – ze laten zien dat we voor elke behoefte een oplossing willen bieden, of je nu als individuele gebruiker in een thuiskantoor werkt of samen in een hybride of hub-omgeving.

“De vraag van bedrijven naar snel, veilig en efficiënt printen blijft een kernvereiste in de nieuwe arbeidsrealiteit. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze klanten opnieuw alle voordelen van Canon’s superieure technologie binnen handbereik hebben, zodat ze hun investeringen in print optimaal kunnen benutten en hun kantoorinrichting gereed is voor de toekomst, hoe die toekomst er dan ook uitziet.”

Prijzen en beschikbaarheid

De Canon MAXIFY GX6050 en GX7050 zijn vanaf april beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van respectievelijk €499 en €649. De Canon i-SENSYS MF832Cdw is eveneens vanaf april beschikbaar, voor een verkoopadviesprijs van €949. Ga voor meer informatie naar www.canon.nl.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie