Breens Network en QS solutions slaan handen ineen

Redactie WINMAG Pro
  • De samenwerking versterkt de positie als IT- en security-partner in Nederland en over de grens.
  • De combinatie is in staat klanten beter te ondersteunen in oplossingen en diensten rondom beveiliging van Microsoft 365, Azure en data.
  • Gezamenlijk vormen Breens Network en QS solutions een sterke Microsoft-partner.

Breens Network is een Nederlands Edtech-collectief waar onderwijs en technologie samenkomen om de digitale toekomst van leren en ontwikkelen te creëren. Het collectief – dat bestaat uit IT-Workz, Educator, Progress Onderwijs, SLBdiensten en Breens IT-Solutions – bestrijkt het volledige spectrum van onderwijstechnologie. Van advies, infrastructuur en beheer tot eigen leerplatforms en tools die onderwijsinstellingen wendbaar – en het leren dynamischer en persoonlijker maken.

QS solutions is een erkende ISV en MSP in het Microsoft-ecosysteem en internationaal actief op het gebied van cyberweerbaarheid van organisaties. Met haar eigen ontwikkelde oplossingen en specifieke kennis zorgt QS solutions ervoor dat medewerkers zo veilig en productief mogelijk werken, ongeacht hun locatie of device. Hiervoor wordt Microsoft-technologie gebruikt en in-house ontwikkelde software, zoals PortalTalk, Qare365 en de Cyber Security Assessment

Tool (CSAT).

De bedrijven stappen over van een onderwijsspecialist en een Modern Work en Security bedrijf naar één bedrijf dat klanten kan begeleiden bij digitale transformatie, Artificial Intelligence (AI), optimalisatie en veiligheid van de IT-omgeving. Gezamenlijk zetten zij dit voort in meerdere sectoren, waaronder de gezondheidszorg, onderwijs en het midden- en kleinbedrijf. Bovendien zal de samenwerking het bedrijf in staat stellen zijn activiteiten in het buitenland uit te breiden door gebruik te maken van het bestaande partnerkanaal van meer dan 800 partners wereldwijd.

Beide bedrijven zijn al ruim 20 jaar actief en hebben gezamenlijk een groot klantenbestand, met de mogelijkheid om uit te breiden naar meer beheerde diensten en producten. Het partnership is een strategische zet, die het gecombineerde bedrijf in staat stelt de sterke punten van beide bedrijven te benutten. Met de jarenlange kennis van de markt kan het aan groeiende behoefte van de klanten voldoen in het voorzien van een uitgebreider aanbod op het gebied van beveiliging.

Directeur Breens Network Charles Stork: “Het partnership met QS solutions zorgt ervoor dat we onderwijs specifieke assessments, oplossingen en diensten rondom beveiliging van Microsoft 365, Azure en data kunnen ontwikkelen en beschikbaar kunnen stellen aan het onderwijs. De kwetsbaarheid van het onderwijs op het gebied van cybersecurity blijkt keer op keer erg groot te zijn. Ontwikkelingen als AI maken inzicht in je kwetsbaarheden alleen maar urgenter. Daarnaast helpt dit onderwijsinstellingen met het op orde brengen van hun IT-omgeving in het kader van alle regelgeving rondom informatiebeveiliging en privacy. Het partnership met QS solutions zal veel toegevoegde waarde hebben voor het onderwijs.”

Directeur QS solutions Paul Dols: “Onze samenwerking met Breens Network versterkt onze Managed Service Provider- en Azure-competenties, waardoor we een verbeterd data- en AI-aanbod kunnen leveren. Onze productontwikkelingsmogelijkheden zijn verdubbeld, wat resulteert in verbeterde schaalvoordelen en kwaliteit van productontwikkeling. Samen zijn we een belangrijke Microsoft-partner in Nederland, waarbij ons internationale Partner Channel volop mogelijkheden biedt om onze gezamenlijke producten te distribueren.”

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie