Böschen versterkt zorgfocus met overname Brightcare

Redactie WINMAG Pro

Böschen IT Investments heeft zijn portfolio in de zorgsector uitgebreid met de acquisitie van Brightcare, een vooraanstaande aanbieder van geavanceerde ICT-oplossingen voor de zorg, gevestigd in Almere. De transactie, begeleid door overnameadviseur Marktlink, resulteerde in een meerderheidsaandeel voor Böschen. Brightcare, nu een dochteronderneming van Reliance en onderdeel van Böschen IT Investments, is gespecialiseerd in ICT managed services dienstverlening. Het huidige management van Brightcare zal onder leiding van CEO Barteld Hoekman een sleutelrol blijven spelen in de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Brightcare is toegewijd aan het transformeren van de gezondheidszorg door het leveren van efficiënte, geïntegreerde ICT-oplossingen die speciaal ontworpen zijn om de zorgprocessen te stroomlijnen. Brightcare biedt functionele, beheersbare en integrale ICT-oplossingen gericht op de bedrijfsprocessen van communicatie en samenwerken. Een sleutelcomponent van hun aanbod is de ‘One Device Workplace’, waardoor zorgprofessionals op een veilige manier met slechts één apparaat kunnen werken, hetgeen de gebruikersvriendelijkheid en efficiëntie aanzienlijk verbetert. Brightcare zet sterk in op Unified Collaboration en Microsoft 365 om de communicatie en samenwerking binnen zorgteams te verbeteren. Brightcare integreert alarmeringssystemen en biedt managed ICT-services voor het onderhoud en beheer van ICT-systemen. Hun beveiligde netwerkoplossingen beschermen patiëntgegevens tegen cyberdreigingen.

“In de afgelopen anderhalf jaar heeft Brightcare gezocht naar een partnership dat de ambitie en de middelen biedt om onze groei te versnellen. We zijn zeer tevreden met onze nieuwe samenwerking met Reliance, die ons in staat stelt om onze specialistische diensten als Care Managed Service Provider verder te ontwikkelen. Dit partnership zal niet alleen onze klanten en medewerkers ten goede komen, maar stelt ons ook in staat om nieuwe medewerkers en samenwerkingen nog succesvoller te faciliteren”, aldus Hoekman.

Met circa 50 werknemers ziet Lourens van der Wiel, directeur bij Reliance, een veelbelovende toekomst voor Brightcare. "In een sterk competitieve markt streven wij voortdurend naar ondernemingen die bovengemiddelde waarde toevoegen in een specifieke branche. Reliance ziet in de ICT-zorgsector volop kansen en Brightcare vormt de ideale manier om deze kansen te benutten. Met zijn unieke propositie en een zeer ervaren managementteam sturen we op een nieuwe fase van groei en een centrale rol in de evolutie van zorgtechnologie," aldus Van der Wiel.

Sven Konijn, consultant bij Marktlink, onderstreept het potentieel van deze overname in het licht van de huidige markttrends: "De zorg-ICT-sector ervaart significante groei door een toenemende vraag naar geïntegreerde technologische oplossingen. Ontwikkelingen zoals de digitalisering van patiëntgegevens, telezorgoplossingen en de inzet van kunstmatige intelligentie in de zorg dragen bij aan een efficiëntere en toegankelijkere gezondheidszorg. Böschen speelt slim in op deze trends met de uitbreiding van zijn portfolio door de overname van Brightcare.”

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie