Borussia Dortmund en Extreme Networks implementeren Wi-Fi 6E-ready-netwerk in grootste stadion van Duitsland

Redactie WINMAG Pro

Extreme Networks implementeert next-gen wireless en analytics oplossingen bij de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund. Het nieuwe netwerk is Wi-Fi 6E-ready en wordt uitgerold in samenwerking met Bell Computer-Netzwerke. Het netwerk zorgt voor een moderne fanbeleving in het stadion en legt de basis voor toekomstige technologie zoals het bestellen van drankjes vanaf je stoel, en AR/VR in het stadion.

Het stadion van Borussia Dortmund is het grootste voetbalstadion van Duitsland met een capaciteit van maar liefst 81.365. Borussia Dortmund speelt er zijn thuiswedstrijden, maar in het stadion worden ook internationale evenementen georganiseerd, waaronder zes wedstrijden op het komende EK 2024.

Belangrijkste voordelen:

Next-gen wifi voor uitmuntende fanbelevingen: het nieuwe netwerk voorziet fans en stadionmedewerkers van betrouwbare draadloze connectiviteit, en dat biedt betere ervaringen voor leden van de staf en administratief personeel. Zo kunnen fans in realtime weddenschappen afsluiten, en kunnen mobiele tickets sneller worden gescand. Het nieuwe netwerk is Wi-Fi 6E-ready, en daarmee is Borussia Dortmund klaar voor de volgende generatie wifi, voor maximaal rendement op zijn netwerkinvestering. Het netwerk heeft genoeg bandbreedte voor de nieuwe 6 GHz-apparaten en toekomstige potentiële use cases. Operationele teams profiteren van meer en betrouwbare bandbreedte om alles aan te sturen, van slimme beveiligingscamera's tot contactloze transacties en digitale bewegwijzering.

Geautomatiseerde, veilige, schaalbare werkzaamheden: Met Extreme Fabric Connect kan de club zijn netwerk snel opschalen wanneer dat nodig is. Het IT-team kan automatisch Wi-Fi Access Points (AP's) inrichten en configureren in kantoren en trainingsruimtes van het team, en op locaties binnen en buiten het stadion. Omdat Fabric-netwerken hypersegmentatie ondersteunen, kan Borussia Dortmund bovendien zijn operationele netwerk volledig scheiden van het wifi-netwerk voor fans. Dat zorgt voor een extra beveiligingslaag en voorkomt dat een laterale aanval de activiteiten onderbreekt of een wedstrijd stillegt.

Realtime netwerkinzichten, verbeterde datagestuurde strategieën: ExtremeAnalytics voorziet de club van realtime inzicht in activiteit, gebruikers, apparaten en applicaties op het wifi-netwerk. Door gebruik te maken van netwerkanalyses kan de club betere beslissingen nemen over de personeelsbezetting van het stadion op basis van hoe fans zich door het stadion verplaatsen, potentiële sponsormogelijkheden identificeren op basis van de applicaties die fans gebruiken, en betere beslissingen nemen over hoe de diensten in het stadion kunnen worden ontwikkeld zodat fans tijdens iedere wedstrijd betrokken blijven.

Aanvullende citaten

Carsten Cramer, algemeen directeur Borussia Dortmund

"We willen onze fans, maar ook medewerkers en spelers, de grootst mogelijke connectiviteit bieden. Voor een indrukwekkende fanbeleving, maar ook voor soepele processen achter de schermen. Met ons nieuwe Wi-Fi 6E-ready-netwerk krijgen we nieuwe mogelijkheden voor sponsoring en het genereren van inkomsten, nieuwe fanbelevingen zoals realtime sportweddenschappen, en zorgen we dat we klaar zijn voor toekomstige use cases die we ons nu nog niet eens kunnen voorstellen. We zijn nu bereid onze doelen voor technologiegebruik te verhogen in onze kantoren en teamactiviteiten, en we zijn blij om fans modernere ervaringen te kunnen bieden wanneer ze volgend seizoen terugkeren voor onze wedstrijden.”

Thomas Mehrfort, Head of Sports & Venues EMEA, Extreme Networks

“Het netwerk is van fundamenteel belang voor bijna alle onderdelen van de activiteiten van een bedrijf, inclusief stadions en andere locaties. Eersteklas connectiviteit is noodzakelijk, niet alleen voor een uitstekende fanbeleving, maar ook om ervoor te zorgen dat nieuwe, innovatieve digitale mogelijkheden en diensten volledig worden ondersteund. Het nieuwe netwerk van Borussia Dortmund optimaliseert de activiteiten op wedstrijddagen in het hele stadion, en legt de basis waarmee ze kunnen bouwen aan een digitaal gedreven toekomst voor de club.”

Did you know?

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie