Bleckmann breidt Yazzoom warehouse technology partnerschap uit om de operationele efficiëntie te verbeteren

Redactie WINMAG Pro

Bleckmann, experts in supply chain management voor mode- en lifestylemerken, heeft de volgende fase aangekondigd van zijn samenwerking met Yazzoom, de in België gevestigde leverancier van AI- en ML-gebaseerde oplossingen voor de industrie. De op maat gemaakte AI-optimiser van Yazzoom heeft Bleckmann in staat gesteld aanzienlijke efficiëntiewinsten te behalen in zijn magazijn-activiteiten. Naarmate het partnerschap zich uitbreidt en meer functionaliteiten en meer onderdelen van het fulfilmentproces omvat, zullen de operationele voordelen naar verwachting nog groter worden.

 

Maximaliseren van de efficiënte uitvoering

Oorspronkelijk ontwikkeld om sportkledingmerk Gymshark te helpen de afhandeling tijdens de Black Friday-periode te stroomlijnen, verbetert de optimalisatieoplossing van Yazzoom sinds 2021 de procesefficiëntie. De software werkt samen met het bestaande magazijnbeheersysteem (WMS) en stelt Bleckmann in staat om snel proces specifieke knelpunten aan te pakken met gegevens gedreven aanbevelingen. Dit biedt meerdere voordelen voor de magazijnmanagers en operators van Bleckmann, wat resulteert in productievere en kosten effectievere activiteiten.

Gerichte oplossingen en tastbare resultaten

Aanvankelijk richtte het partnerschap zich op het verbeteren van de efficiëntie van het fulfilmentproces door de introductie van een AI-aangedreven algoritme voor orderconsolidatie. Dit is bedoeld om het aantal volle dozen te vergroten dat rechtstreeks vanuit het voorraadgebied naar een sorteersysteem kan worden gebracht, waarbij het verzamelgebied wordt omzeild. Om dit te bereiken stelt de optimalisatieoplossing van Yazzoom in realtime intelligente ordergroeperingen (of ‘golven’) voor aan magazijnmanagers. Deze worden vertaald naar picklijsten en verzonden naar de pickers op de magazijnvloer. Dit resulteert in meer gestroomlijnde magazijnactiviteiten, waarbij minder tijd wordt doorgebracht in het verzamelgebied en een consistentere goederenstroom naar het sorteersysteem.

“We beschouwen de optimizer graag als een soort ‘digitale verkeersagent’ voor het doorgeven van bestellingen, waardoor de magazijnoperaties soepeler en productiever worden”, legt David Verstraeten, technisch directeur bij Yazzoom, uit. “In een ideale wereld zou het niet nodig zijn om de dozen te openen terwijl ze het verzamelgebied naar de sorteerder verplaatsen. Onze optimalisatie-oplossing zorgt ervoor dat de magazijnmanagers van Bleckmann deze situatie zo dicht mogelijk kunnen benaderen, waardoor de kosteneffectiviteit van de logistiek voor hun klanten wordt verbeterd.”

De prioriteit van Bleckmann is uiteraard het waarmaken van de beloften van klanten aan hun klanten. Door een reeks verschillende golfopties te bieden, helpt het algoritme operators de ideale balans te vinden tussen levertijd en kostenefficiëntie. “Als je tijdens piekperioden te maken hebt met miljoenen bestellingen, kunnen kleine inefficiënties tot grote vertragingen leiden”, zegt Stijn Vandeperre, Innovation Engineer bij Bleckmann. “Daarom is het essentieel dat elke plukrit telt. Het slim combineren van orders is de beste manier om dit te doen. Het algoritme leert ook welke golfconfiguraties werken voor specifieke klanten en situaties, wat nog grotere voordelen belooft.”

Samenwerking vanuit het technologiepartnerschap

De reikwijdte van de optimalisatieoplossing is geëvolueerd naarmate de samenwerking tussen Bleckmann en Yazzoom zich ontwikkelde. Gebaseerd op diepgaand onderzoek naar de processen van Bleckmann en uitgebreide tests op een breed scala aan operationele datasets, heeft Yazzoom onlangs een aantal nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd die zich richten op belangrijke operationele pijnpunten. Daartoe behoort Smart Allocation, een optimalisatieoplossing die snel het maximale aantal orders berekent dat uit het pickgebied kan worden gepickt zonder te wachten op aanvulling uit het voorraadgebied. Ondertussen identificeert Smart Replenishment het beste moment om artikelen van het voorraadgebied naar het verzamelgebied te verplaatsen en welke dozen het mogelijk maken om het maximale aantal bestellingen te verzamelen. Deze drie oplossingen werken samen om een ​​continue fulfilmentstroom mogelijk te maken, zelfs tijdens de drukste periodes.

“We zijn blij met het niveau van toegewijde en collaboratieve ondersteuning die we van Yazzoom hebben gekregen bij de ontwikkeling van deze oplossingen”, vervolgde Stijn. “Yazzoom nam de tijd om onze systemen en processen vanaf de basis te leren kennen, waarbij we een holistische kijk kregen op de operationele uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Dit zorgt ervoor dat de oplossing bij uitstek geschikt is voor de behoeften van Bleckmann – waardoor we complexe problemen kunnen oplossen, zodat we onze klanten een nog naadlozere service kunnen bieden. We kijken ernaar uit om de volgende fase van de optimalisatieoplossing live te gaan en de komende maanden meer klanten aan boord te halen.”

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie