Bescherm je bedrijf met een verzuimverzekering

Redactie WINMAG Pro

Werkt je personeel voornamelijk op kantoor? Dan denk je misschien dat de kans op verzuim kleiner is dan wanneer werknemers fysieke arbeid verrichten. Dit kan inderdaad zo zijn, maar toch ontkom je als werkgever nooit aan ziekteverzuim. Daarom is het verstandig om een verzuimverzekering af te sluiten voor je bedrijf. Hiermee bescherm jij je bedrijf tegen (langdurige) ziekte onder werknemers. Twijfel je nog of deze verzekering iets voor jou is? Of wil je weten wat je er precies aan hebt? Lees dan vooral verder, want in deze tekst leggen wij je uit hoe een verzuimverzekering je bedrijf kan beschermen.

Waarom een verzuimverzekering?

Omdat je voor een verzuimverzekering iedere maand premie betaalt, vraag jij je misschien af of je hem af moet sluiten. Het is geen kwestie van moeten, want dit is geen verplichte verzekering. Toch heeft je bedrijf er vaak wel baat bij als je een verzuimverzekering afsluit. Werkgevers zijn namelijk verplicht hun werknemers door te betalen in het geval van ziekte. Je moet de eerste twee jaar minimaal 70 procent van het laatstverdiende loon doorbetalen, maar vaak gaat het zelfs om 100 procent van het brutoloon.

Kan een werknemer een weekje niet werken omdat hij geveld is door de griep? Dan zijn de kosten vaak nog wel te overzien. Het wordt een ander verhaal als een werknemer langere tijd niet kan werken. De kosten lopen dan al snel hoog op en dat kan op den duur voor problemen zorgen. Reden genoeg om een verzuimverzekering af te sluiten als je het ons vraagt. Je verzekeraar betaalt het loon van een zieke werknemer dan door, waardoor de gevolgen van ziekte onder werknemers minder ingrijpend zijn voor je bedrijf.

Verdiep je in de mogelijkheden

Wie zich verdiept in een verzuimverzekering ontdekt al snel dat verzekeraars verschillende opties aanbieden. Kies niet lukraak een dekking, maar kijk eerst goed waar je precies voor verzekerd bent. Doe je dit niet? Dan krijg je mogelijk spijt als je te maken krijgt met ziekteverzuim. Een eerste optie waaruit je kunt kiezen is loondoorbetaling. Je verzekeraar keert dan het loon uit van een zieke werknemer. Daarnaast valt verhaalservice binnen de dekking van deze ziekteverzuimverzekering.

Vind je deze dekking niet uitgebreid genoeg? Kies dan voor loondoorbetaling in combinatie met verzuimmanagement. Je verzekeraar betaalt dan niet alleen het loon door, maar je voldoet ook nog eens aan de Wet verbetering poortwachter. Verhaalservice en arbodienst vallen ook binnen de dekking. Tot slot kun je nog voor loondoorbetaling in combinatie met verzuimmanagement extra kiezen. Je bent dan verzekerd voor alle hierboven genoemde zaken en daarnaast wordt een zieke werknemer begeleid, heb je recht op een interventievergoeding en krijg je hulp bij preventie.

Premie van een verzuimverzekering

Net als voor iedere andere verzekering betaal je voor een verzuimverzekering ook premie. Maar wat kost een verzuimverzekering eigenlijk? Dit kunnen we je niet precies vertellen, want de premie hangt samen met de dekking. Hoe uitgebreider de dekking, des te hoger de premie. Daarnaast houdt een verzekeraar rekening met de kans op verzuim. Vind je de verzekering aan de dure kant? Laat hem dan niet direct links liggen, maar bereken eerst hoeveel ziekteverzuim je bedrijf kost. Grote kans dat je er na deze berekening alsnog voor kiest om een verzuimverzekering af te sluiten. Bedrijven die deze verzekering niet afsluiten maar wel te maken krijgen met verzuim, zijn onderaan de streep vaak veel meer geld kwijt dan bedrijven die wel een verzuimverzekering afsluiten.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie