Axis lanceert slimme beveiligingsoplossing voor efficiënte zorg en betere veiligheid zorgpatiënten

Redactie WINMAG Pro

Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkvideo, lanceert een nieuwe cameraoplossing voor de zorg die verschillende voordelen biedt voor zowel patiënten als zorgmedewerkers.  

Met de video- en audio-analysefunctie van de AXIS Q9307-LV Dome-camera kun je patiënten op afstand observeren en verschillende risicosituaties in ziekenhuizen en andere gezondheidszorginstellingen detecteren. Zo kan de beveiligingsoplossing door middel van AI aangeven wanneer patiënten zijn gevallen of kunnen, door audiodetectie, hoestbuien en verhoogde stemgeluiden gesignaleerd worden. Hierdoor kunnen zorgmedewerkers snel reageren op alarmerende situaties. 

Tweerichtingscommunicatie  

De Dome-camera is uitgerust met een ingebouwde luidspreker en vier microfoons voor tweerichtingscommunicatie. Gebruikers kunnen ook audiowaarschuwingen ontvangen via de AXIS Object Analytics. Zo kan een patiënt die bijvoorbeeld zijn of haar ziekenhuisbed nog niet mag verlaten, gerustgesteld of geïnformeerd worden over noodmaatregelen en hulp die onderweg is. Daarnaast zijn zorgmedewerkers beter in staat om prioriteiten te stellen en de zorg te verlenen, daar waar het nodig is. 

Verschillende voordelen voor de zorg.

Tijdens de ontwikkeling van de netwerkcamera is rekening gehouden met de specifieke wensen van de zorgsector:  

  • Kostenefficiënt: door video, audio, analyse en LED's te combineren in één veelzijdig apparaat, zorgt de AXIS Q9307-LV voor een kostenefficiënte oplossing. 
  • Privacy: het apparaat is voorzien van de ingebouwde maskeringssoftware AXIS Live Privacy Shield, waarbij de privacy voor patiënten, familieleden en zorgmedewerkers in realtime gewaarborgd wordt door bijvoorbeeld gezichten te blurren. De geïntegreerde audio-analysetoepassing slaat geen audiobestanden op en LED-indicatoren geven de patiënt aan waar het apparaat voor gebruikt wordt. 
  • Reinigingsbestendig: de robuuste camera is IK-08 geclassificeerd en bestand tegen dagelijkse schoonmaakbeurten met isopropanol, natriumhypochloriet en waterstofperoxide zonder dat het apparaat aangetast wordt.  

“Met deze nieuwe camera kunnen we verschillende uitdagingen aanpakken waarmee gezondheids- en zorginstellingen dagelijks te maken hebben. Zeker met het tekort aan zorgpersoneel in een vergrijzende samenleving is de behoefte aan zorg en beveiliging op afstand voor zowel patiënten als personeel steeds groter”, zegt Erik Baeten, beveiligingsadviseur bij Axis Communications. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie