Axis gaat samenwerken met ethische hackers

Redactie WINMAG Pro
 Axis Communications start een samenwerking met Bugcrowd, de leider in crowdsourced cybersecurity.

Axis lanceert met het beveiligingsbedrijf een bug bounty-programma, waarbij ethische hackers en beveiligingsexperts tegen een beloning wordt gevraagd om kwetsbaarheden op te sporen. Daarmee wil het bedrijf inspanningen opvoeren om proactief mogelijke veiligheidsproblemen in AXIS OS – het op Linux gebaseerde besturingssysteem dat de meeste Axis-producten aanstuurt – te identificeren, te patchen en bekend te maken.

Door samen te werken met Bugcrowd en zijn Security Knowledge Platform™ profiteert Axis van de expertise van het bedrijf op het gebied van cyberbeveiliging, de ontwikkelde software-as-a-service en het wereldwijde netwerk van ethische hackers.

Axis erkent het belang en het harde werk van beveiligingsonderzoekers en ethische hackers en gelooft dat duurzame cyberbeveiliging op lange termijn wordt gecreëerd door samenwerking en transparantie. Axis start het bug bounty-programma om resultaten op het gebied van beheer van eventuele kwetsbaarheden te versnellen. De samenwerking is een extra element van de transparante strategie voor het beheer van kwetsbaarheden bij Axis.

Onderdelen van het bug bounty-programma:

  • Gebruikmakend van zijn Crowdmatch™ AI-gebaseerde matchingtechnologie, nodigt Bugcrowd zijn geregistreerde ethische hackers en beveiligingsonderzoekers met relevante vaardigheden en ervaring uit om AXIS OS-gebaseerde producten te testen die beschikbaar worden gesteld.
  • Onderzoekers die kwetsbaarheden ontdekken, komen in aanmerking voor een ‘bounty’-beloning met betalingen die variëren, afhankelijk van de ernst van de kwetsbaarheid.
  • Axis zal de kwetsbaarheden vervolgens op transparante wijze naar buiten brengen en patches leveren voor de betrokken AXIS OS-versies.

Beveiligingsonderzoekers en ethische hackers die mee willen doen aan het bug bounty-programma kunnen zich opgeven bij Axis via deze site.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie