Axis Communications lanceert volgende generatie AXIS Camera Station

Redactie WINMAG Pro

Axis Communications, technologieleider in netwerkvideo, lanceert de volgende generatie van zijn videomanagementsoftware AXIS Camera Station (ACS). Om klanten maximale flexibiliteit te bieden op het gebied van installatie, bediening en beheer van hun videobeveiligingssysteem, zal ACS beschikbaar zijn in twee versies voor verschillende doeleinden. Klanten kunnen profiteren van cloudgebaseerde diensten voor efficiënt video-, gebruikers- en apparaatbeheer vanaf één centrale locatie.

ACS is een videomanagementsoftware (VMS) die compatibel is met alle netwerkoplossingen van Axis en producten van derden. Dankzij een hoge mate van installatieflexibiliteit en een breed scala aan opties en functies is ACS een zeer schaalbaar end-to-end product dat geschikt is voor zowel afzonderlijke locaties als complexe toepassingsscenario's met meerdere, wereldwijd verbonden locaties. Naast effectief systeem- en apparaatbeheer maakt de software ook de voorbereiding en levering van videogegevens voor beveiligings- en forensische doeleinden mogelijk.

Nieuwe versies van AXIS Camera Station

In de toekomst zal ACS beschikbaar zijn in twee versies voor verschillende toepassingsscenario's: AXIS Camera Station Pro (ACS Pro) en AXIS Camera Station Edge (ACS Edge). Deze twee versies dekken zowel on-premise als hybride installaties via één licentiemodel. Cloudconnectiviteit en -beheer worden geleverd via AXIS Camera Station Center (ACS Center), een nieuw webgebaseerd beheerplatform.

- AXIS Camera Station Pro is de servergebaseerde versie van Axis' VMS die draait op Axis S-serie server/recorders of servers van derden. Met deze software kunnen klanten het video- en toegangsbeheer van hun locatie lokaal beheren. ACS Pro kan optioneel ook worden beheerd via de cloud met behulp van het ACS Center webportaal (MySystems), zodat het lokale systeem ook toegankelijk is vanaf andere locaties. ACS Pro is ontworpen voor het gehele Axis productportfolio en beschikt daarom over alle krachtige functies die nodig zijn voor proactief videobeheer en toegangscontrole. Dit omvat nieuwe functies zoals dashboards voor data-integratie en verbeterde AI-gebaseerde zoekmogelijkheden.

- AXIS Camera Station Edge is een edge-based, cam-to-cloud oplossing waarvoor geen server nodig is. Deze videobeheersoftware combineert de functionaliteit van Axis edge-apparaten met clouddiensten van Axis, die kunnen worden beheerd via het ACS Center-webportaal. De software is een kosteneffectieve, gebruiksvriendelijke, veilige en schaalbare oplossing voor verschillende toepassingsscenario's en is bovendien eenvoudig te installeren en te onderhouden. Er is slechts één camera met SD-kaart of – afhankelijk van de vereisten – één recorder met ingebouwde switch uit de AXIS S30-serie nodig.

AXIS Camera Station Center en Axis Cloud Connect: optimale cloud-ondersteuning
AXIS Camera Station Center 
biedt de mogelijkheid om honderden of duizenden met de cloud verbonden ACS Pro en ACS Edge installaties vanaf één centrale locatie via een webportaal te beheren en te bedienen. Dit omvat zowel apparaatbeheer als gebruikers- en videomanagement. Daarnaast biedt het beheerplatform functies zoals Active Directory, beheer van gebruikersgroepen en 24/7 technische ondersteuning. ACS Center is met name geschikt voor gebruikers met meerdere locaties die een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk webgebaseerd systeem willen voor hun hele organisatie.

De integratie van ACS Pro en ACS Edge installaties via de ACS Center gebruikersinterface is technisch mogelijk via Axis Cloud Connect. Axis Cloud Connect is een nieuw, open cloudplatform van Axis Communications dat klanten een reeks beheerde diensten biedt. In het geval van ACS Center betekent dit dat klanten via een webportaal (MySystems) toegang hebben tot cloudgebaseerde managed services zoals video-, gebruikers- en apparaatbeheer.

Daarnaast lanceert Axis Communications AXIS Camera Station Cloud Storage; een cloudgebaseerde opslagoplossing voor ACS Pro en ACS Edge. Hiermee wordt een redundante back-up van de videogegevens in de cloud gemaakt, parallel aan de lokale opslag, zodat er geen gegevens verloren gaan in het geval van een technische storing of uitval van het lokale opslagmedium.

"Moderne beveiligingssystemen zijn complexe installaties die bestaan uit talloze afzonderlijke apparaten en componenten. Toch willen veel gebruikers flexibiliteit bij de toegang tot en het beheer van hun beveiligingsoplossingen. De nieuwe generatie van AXIS Camera Station speelt daarmee in op behoeften van onze klanten door opties te bieden voor een breed scala aan eisen en opstellingen: van on-premise tot cloudgebaseerd, van installaties op één locatie tot installaties op meerdere locaties", zegt Ernst Westerhoff, Solution Engineer bij Axis Communications.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie