AWS lanceert nieuwe krachtige oplossingen om generatieve AI-innovatie te versnellen

Redactie WINMAG Pro
  • Amazon Bedrock - vanaf vandaag beschikbaar - is een volledig beheerde service die een keuze biedt uit hoogwaardige basismodellen van toonaangevende AI-bedrijven, in combinatie met een ruim aantal mogelijkheden om generatieve AI-toepassingen te bouwen, waardoor ontwikkeling wordt vereenvoudigd met behoud van privacy en beveiliging.
  • Met de toevoeging van Amazon Titan Embeddings en Meta's Llama 2-modellen biedt Amazon Bedrock klanten nog meer keuze en flexibiliteit om de juiste modellen te vinden voor elke gebruikerscase.
  • De nieuwe Amazon CodeWhisperer-functie biedt op maat gesneden, door AI-ondersteunde codesuggesties die gebruikmaken van de interne codebase van organisaties, zodat de productiviteit van ontwikkelaars toeneemt.
  • Generatieve Business Intelligence (BI) dashboard-ontwerpen in Amazon QuickSight maken het sneller en eenvoudiger voor analisten om data te duiden en aansprekende visuals te creëren door op een toegankelijke manier te beschrijven wat ze nodig hebben.
  • Bedrijven als adidas, BMW Group, GoDaddy, Merck, NatWest Group, Persistent, de PGA TOUR, Takenaka Corporation en Traeger Grills behoren tot de klanten die de generatieve AI-innovaties van AWS toepassen om producten en diensten te transformeren.

Amazon Web Services, Inc. (AWS), een bedrijfsonderdeel van Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN), introduceert vijf generatieve AI-innovaties. Hiermee stelt het bedrijf organisaties, ongeacht hun omvang, in staat nieuwe generatieve AI-applicaties te bouwen, de productiviteit van medewerkers te verhogen en hun verdienmodellen te transformeren. Het nieuwe aanbod omvat de beschikbaarheid van Amazon Bedrock. Dit is een volledig beheerde dienstverlening die foundation models (FM's) van vooraanstaande AI-bedrijven via één applicatie-programma-interface (API) beschikbaar maakt. Om klanten een nog grotere keuze aan FM's te bieden, stelt AWS daarnaast het Amazon Titan Embeddings-model beschikbaar en is Llama 2 als nieuw model beschikbaar via Amazon Bedrock. Hiermee biedt AWS de eerste volledig beheerde service die Meta's Llama 2 via een API aanbiedt.

Voor organisaties die de toegevoegde waarde die ontwikkelaars uit generatieve AI halen, maximaal willen benutten, biedt AWS ook de mogelijkheid van Amazon CodeWhisperer (binnenkort beschikbaar in preview). Dit is haar AI-gestuurde codeerbegeleider, die codesuggesties van CodeWhisperer veilig aanpast op basis van de interne codebase van organisaties. Om de productiviteit van analisten te vergroten, geeft AWS een preview vrij van Generative BI-ontwerpen voor Amazon QuickSight. Dit is een uniforme BI-dienst gebouwd voor de cloud, waarmee klanten aansprekende visuals kunnen maken, grafieken opmaken en berekeningen uitvoeren door eenvoudigweg te beschrijven waaraan zij behoefte hebben. Meer informatie is te vinden op: www.aws.amazon.com/generative-ai/

 

Lees ook

Experian publiceert AI-onderzoeksrapport uitgevoerd door Forrester Consulting

NTT en Qualcomm slaan handen ineen voor nieuwe AI-edge toepassingen

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie