Attentia verbetert infrastructuur met ondersteuning van partner Exitas en Oracle Exadata Cloud@Customer

Redactie WINMAG Pro

Attentia, een vooraanstaand sociaal secretariaat in België, heeft in samenwerking met Oracle en ICT-dienstverlener Exitas een belangrijke stap gezet naar geavanceerde cloudtechnologie door de implementatie van Exadata Cloud@Customer (ExaCC). Deze implementatie combineert lokale dataopslag met de flexibiliteit van de cloud, een waardevolle oplossing voor de ondersteuning van Attentia's gevoelige data.

Noodzaak tot vernieuwing en keuze voor ExaCC

De beslissing om de bestaande Exadata-infrastructuur te vernieuwen werd ingegeven door de veroudering van de vorige systemen. Ook was er een wens om het beheer uit te gaan besteden. “Exadata Cloud@Customer stelt ons in staat de controle over onze data te behouden, terwijl we tegelijkertijd gebruikmaken van de schaalbaarheid van de cloud”, legt Koen Dreelinck, Operations Manager bij Attentia, uit. “Bovendien was de lage latency van ExaCC een belangrijke factor in onze keuze, aangezien onze oudere systemen gevoelig zijn voor vertragingen.”

Voordelen van de overstap

De nieuwe oplossing stelt Attentia in staat om dynamisch te schalen tijdens piekmomenten, zoals bij het versturen van loonbriefjes, terwijl de veiligheid van gevoelige data gewaarborgd blijft. “Het ‘License Included’ model biedt ons daarbij ook aanzienlijke voordelen, zoals voorspelbare kosten en vereenvoudigd licentiebeheer”, vervolgt Dreelinck. “En het uitbestede beheer van de infrastructuur zorgt voor minder druk op onze interne IT-afdeling en verhoogt onze operationele efficiëntie.”

Een soepele overgang 

Het implementatieproces van Exadata Cloud@Customer bij Attentia, uitgevoerd tussen april en september 2023, kenmerkte zich door een gestroomlijnde aanpak. Michiel Stubbe van partner Exitas licht toe: “We hebben de nieuwe hardware geïmplementeerd terwijl de bestaande applicaties ongewijzigd bleven. Dit resulteerde in een effectieve 'lift and shift' van de systemen, met slechts minimale aanpassingen voor optimalisatie. Dit heeft ervoor gezorgd dat de overstap zonder significante onderbrekingen verliep en de bedrijfscontinuïteit behouden bleef.”

Betrouwbare partnerschappen voor toekomstig succes

De samenwerking tussen Attentia, Exitas en Oracle heeft goed uitgepakt. “De effectieve samenwerking en de ondersteuning van zowel Exitas als Oracle hebben de implementatie succesvol gemaakt”, bevestigt Dreelinck. “Attentia blijft in de toekomst dan ook graag samenwerken met deze partners.”

Exitas

Exitas levert als marktleider in België op het gebied van Oracle-database- en systeembeheer de technologie, expertise en processen die organisaties nodig hebben voor hun ICT-infrastructuur. Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten, van hardware- en softwareprojecten tot geïntegreerde totaaloplossingen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie