Atos versnelt verschuiving naar cloud met Atos Cloud Services voor VMware Cloud op AWS

Redactie WINMAG Pro

Atos lanceert Atos Cloud Services voor VMware Cloud op AWS. Deze dienstverlening, die volledig is geïntegreerd in VMware Cloud Service, stelt klanten in staat applicaties sneller naar de cloud te migreren en de on-premise VMware-omgeving uit te breiden naar VMware Cloud op AWS. De consistentie van de dienstverlening en de gebruikerservaring zorgt ervoor dat klanten beschikken over de flexibiliteit om te migreren naar de cloud in een tempo dat past bij hun activiteiten, terwijl ze tegelijkertijd beter kunnen anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.

Atos Cloud Services voor VMware Cloud op AWS is een consistent VMware hybride cloud-platform voor on- en off-premise omgevingen, dat zowel traditionele als cloud workloads host op één cloud-platform. Dit platform is ontworpen als opstap naar de publieke cloud en biedt rechtstreekse toegang tot het volledige AWS-portfolio.

Naast een versnelde cloud-migratie helpt het nieuwe aanbod klanten snel in te spelen op  onverwachte gebeurtenissen, zoals een snelle exit uit een datacenter, als zij gedwongen worden losgeld te betalen of per direct een calamiteitenplan of cybersecurity-datakluis moeten implementeren. Atos kan op een schaalbare wijze een volledige omgeving 46 procent1 sneller migreren naar VMware Cloud op AWS dan traditionele alternatieven op basis van de publieke cloud. Dit maakt de weg vrij voor een eenvoudige en meer kosteneffectieve hybride of multi-cloudstrategie, die zowel aan alle technologische als wettelijke vereisten voldoet en de mogelijkheid biedt binnen afzienbare tijd nieuwe diensten te lanceren. De oplossing vermindert ook de afhankelijkheid van onderbenutte of slecht presterende datacenters en stelt klanten in staat meer duurzame computing-bronnen te gebruiken om hun doelstellingen gericht op Net Zero te ondersteunen.

De migratie- en cloud-transformatiediensten van Atos zijn gebaseerd op een robuust migratieraamwerk en maken gebruik van Atos CloudCatalyst. Dit is een gemeenschappelijk initiatief van Atos en AWS dat is gericht op een eenvoudige, snelle, veilige en kosteneffectieve overgang naar de cloud.

"Met diepgaande expertise op het gebied van in VMware- en AWS-technologieën brengen de teams van Atos de prestaties en het gebruik van de VMware Cloud op AWS-omgevingen van klanten in evenwicht. Zo krijgen zij op een kosteneffectieve manier toegang tot de cloud en kunnen zij op flexibele wijze een basis leggen voor continue innovatie en waardecreatie op de lange termijn", zegt Monty Bhatia, Vice President Global System Integrators van VMware.

"We zijn erg blij dat we een VMware-enabled platform kunnen leveren dat de adoptie en implementatie van nieuwe cloud-toepassingen op AWS versnelt. Het stelt organisaties in staat om naar behoefte op- of af te schalen, waarbij zij worden ondersteund door onze end-to-end diensten: van assessments tot het uitstippelen van een routekaart en het begeleiden van migraties, zodat de kracht van de hybride cloud maximaal wordt benut", aldus Laurent Barbet, COO Tech Foundations & Head Hybrid Cloud & Infrastructure van Atos.

1IDC: ‘De zakelijke waarde van VMware Cloud op AWS voor de ondersteuning van bedrijfskritische toepassingen’, 2021

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie