ASUS onthult Vivobook S 15: zijn allereerste Copilot+ PC vol met Windows 11 AI-features

Redactie WINMAG Pro

ASUS heeft een nieuw tijdperk met AI-computing ingeluid met de aankondiging van zijn ASUS Vivobook S 15 (S5507). De laptop werd aangekondigd tijdens zijn Next Level. Al Incredible-launch event en maakt gebruik van een Snapdragon® X Elite-processor. Het is bovendien de allereerste laptop van ASUS met Copilot+. Om AI nog sterker te integreren heeft ASUS niet alleen eigen, exclusieve AI-apps toegevoegd, maar wordt het aanbod verder uitgebreid met Windows AI features waar gebruikers dagelijks profijt van hebben. 

“We staan aan het begin van een nieuw tijdperk voor persoonlijke computers,” vertelde ASUS Co-CEO S.Y. Hsu tijdens het evenement. “De lancering van onze eerste Copilot+ PC met Snapdragon X Elite is een belangrijke mijlpaal voor ASUS en we zijn ervan overtuigd dat de toekomst van consumenten-pc's er zo uitziet. Dit gaat de manier waarop we werken, studeren, creëren en  drastisch veranderen.”

De ASUS Vivobook S 15 is de eerste Copilot+ PC van ASUS en dankzij de ingebouwde AI-engine van het Snapdragon X Elite Platform kunnen gebruikers razendsnel werken met hardware-versnelde AI-functies. Ook op het gebied van prestaties en efficiëntie blaast de Vivobook S 15 hoog van de toren dankzij de custom geïntegreerde Qualcomm Oryon™ CPU. De laptop biedt een batterijduur tot 18 uur, zodat gebruikers langdurig kunnen werken en ononderbroken productief kunnen zijn. Verder  heeft de Vivobook S 15 een 3K 120 Hz ASUS Lumina OLED-beeldscherm, Harman Kardon-gecertificeerde audio en een flinterdun ontwerp in huis van slecht 14.7mm dun en 1.42kg licht. 
“Het is een spannende tijd in de wereld van tech. Door samen te werken met een partner als ASUS kunnen we onze krachten bundelen en innovatieve hardware verder tot leven laten komen met software die door AI wordt verbeterd. De lancering van de ASUS Vivobook S 15 combineert de kracht van Copilot, Recall en Cocreator. Samen laten we de potentie zien van hardware en cloud-based AI, een combinatie die individuen en organisaties helpt om meer te bereiken,” vulde Mark Linton, VP Device Partner Sales bij Microsoft, aan. 
Cristiano Amon, CEO van Qualcomm Incorporated, voegt toe: “Het is geweldig dat Qualcomm en ASUS samenwerken om vooruitstrevende technologie te ontwikkelen voor consumenten en bedrijven. De Snapdragon X Elite biedt hen vele nieuwe mogelijkheden en we kijken uit naar verdere samenwerking met ASUS.”

Adviesprijs en beschikbaarheid

De vernieuwde Vivobook S 15 van ASUS is nu te pre-orderen en heeft een adviesprijs van €1.299. Ook zal de laptop verkrijgbaar zijn Bol.com, MediaMarkt en Coolblue. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie