Asset management personeel opleiden wordt een eitje dankzij het beste MKB!dee van 2021
Voor asset management is het, zoals bij veel technische vakgebieden, moeilijk om aan voldoende geschoold personeel te komen. Hierdoor zijn bedrijven genoodzaakt om zelf nieuw talent op te leiden. Echter, asset management leer je eigenlijk niet uit een boek of in workshops. Het gaat om het ervaren en doordenken van uiteenlopende scenario's. Dat maakt het verschil. De oplossing is de Asset Management Experience. Een interactieve simulatie-game die te spelen is in teams. Het spel behandelt de asset management filosofie, voorbeelden en trainingselementen die de dynamiek van de praktijk nabootsen. Met deze innovatieve game kunnen de deelnemers hun kennis over asset management snel op peil brengen én houden.
Versterkte leercultuur en beter inzetbaar personeel in technische en ICT sectoren
Door het gezamenlijk spelen van de simulatiegame kunnen starters, mediors, seniors of gemixte teams effectiever leren, reflecteren en kennis delen. In de game worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van asset management behandeld. Denk hierbij aan industry 4.0, predictive maintenance en machine learning algoritmes. De samenwerking tussen de domeinexperts van Ivy Global en Veerenstael en de serious game designers van Raccoon zorgt voor een inhoudelijke én activerende game. De ontwikkeling start in juni 2021 en naar verwachting wordt de game begin 2022 beschikbaar voor het brede publiek.
Quote van Pim Hamers, project manager bij Veerenstael: “Veerenstael heeft een breed scala aan intern ontwikkelde vak-trainingen om nieuwe medewerkers een goede theoretische en praktische asset management basis te bieden. De Asset Management Experience gaat het opleidingstraject efficiënter, interactiever en vele malen leuker maken!”
MKB!dee
De prijzen voor het beste MKB!dee van 2021 werden op 17 mei uitgereikt door Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, en Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Via deze weg stimuleert de overheid investeringen die mkb-ondernemers doen in de scholing en ontwikkeling van zichzelf en de huidige of toekomstige werknemers. Bedrijven die een oplossing bedenken voor capaciteitsvraagstukken en het bijscholen van personeel maakten ook dit jaar weer kans op een financiële bijdrage. In totaal werden 63 nieuwe samenwerkingsprojecten gelanceerd.