Ambulancezorgorganisatie Axira kiest voor de derde keer op rij voor Panasonic Toughbook

Redactie WINMAG Pro

Axira, een nationaal opererende coöperatie van regionale ambulancezorgorganisaties, heeft opnieuw gekozen voor Panasonic Toughbook tablets om haar kritische operaties te ondersteunen. Het is de derde opeenvolgende keer dat Axira kiest voor Panasonic Toughbook oplossingen, vanuit het vertrouwen op de robuuste technologie van Panasonic om aan hun veeleisende behoeften te voldoen.

Axira deelt met de ambulancezorgverleners een gemeenschappelijke visie op innovatie, kwaliteit, efficiëntie en continuïteit van hun diensten. In de loop der jaren hebben ze strategisch samengewerkt op het gebied van inkoop, zorgconcepten en informatietechnologie om hun operationele processen te verbeteren.

"In 2011 zijn we begonnen aan een digitale transformatie met de introductie van de Toughbook CF19", legt Jan Herder, Senior IT Specialist bij Axira, uit. "Deze overgang volgde op een tijdperk waarin al onze dossiers handmatig op papier werden vastgelegd tijdens ambulanceritten en informatie mondeling werd doorgegeven aan de ziekenhuizen. Vijf jaar later waren we toe aan een meer tablet-achtige oplossing: de CF20. Deze was uitgerust met een afneembaar toetsenbord en diende als laptop en als vast werkstation in de ambulance."

Recentelijk is Axira overgestapt op de nieuwste generatie Toughbook, de FZ-G2. Deze robuuste apparaten zijn niet meer weg te denken uit ambulances. Ze kunnen reinigingsprocedures en zelfs vallen doorstaan zonder in te boeten aan functionaliteit. Herder benadrukt: "De vochtbestendigheid van de Toughbook laat een naadloze werking toe, zelfs in ongunstige omstandigheden, wat zeker tijdens de pandemie cruciaal was. Daarnaast hebben Panasonic's uitzonderlijke klantenservice en snelle oplossing van eventuele problemen ons vertrouwen in hun producten verder versterkt."

Axira heeft alternatieve leveranciers grondig geëvalueerd, maar geen enkele voldeed aan hun strenge criteria inzake het gebruik met handschoenen, leesbaarheid van het scherm en het gemak om het toestel te desinfecteren. "Vooral sinds het COVID-19 tijdperk is hygiëne van het grootste belang. De Toughbook toestellen kwamen naar voren als de enige optie die grondig kan worden gereinigd met water en ontsmettingsmiddelen," merkt Herder op. Bovendien bleek de langere batterijlevensduur tot twaalf uur onmisbaar voor hun interventieteams te fiets en te motor en tijdens evenementen.

Connectiviteit en software-integratie

Integraal onderdeel van Axira's activiteiten is de naadloze connectiviteit en software-integratie die mogelijk wordt gemaakt met de Toughbook. De apparaten dienen als een hub voor het vastleggen en verzenden van cruciale patiëntgegevens en maken verbinding met defibrillatoren en mobiele telefoons voor snelle identificatie en het ophalen van gegevens. Bovendien maakt de Bluetooth-functionaliteit automatische synchronisatie van medische metingen, zoals hartslag en bloeddruk, met de systemen in de ambulance mogelijk, waardoor de continuïteit van de zorg wordt gewaarborgd.

Over de software-integratie zegt Herder: "De bestaande software ging naadloos over op de FZ-G2, waarbij slechts kleine aanpassingen nodig waren, voornamelijk met betrekking tot de resolutie-instellingen. Daarnaast hebben we rekening gehouden met de komende upgrade van ons patiëntendocumentatiesysteem, die onze workflow zal stroomlijnen en realtime klinische ondersteuning zal bieden aan ons ambulancepersoneel. Deze transformatie sluit aan bij de veranderende regelgeving en zorgt voor betere feedbackmechanismen en biedt mogelijkheden voor voortdurende professionele ontwikkeling."

Verbeterde gebruikerservaring

Ondanks de aanvankelijke opmerkingen over het toegenomen gewicht van het nieuwe Toughbook model, waardeerden gebruikers al snel de robuustheid en betrouwbaarheid in de dagelijkse praktijk. De stevige houder biedt extra zekerheid, minimaliseert het risico op schade en zorgt voor ononderbroken toegang tot kritieke informatie tijdens noodsituaties.

Axira's toewijding aan het leveren van uitzonderlijke ambulancezorg wordt verder onderstreept door hun zorgvuldige selectie van technologiepartners. Met Panasonic Toughbook hebben ze een betrouwbare bondgenoot gevonden die bestand is tegen de ontberingen van hun veeleisende omgeving en die tegelijkertijd naadloze connectiviteit en efficiëntie in de workflow mogelijk maakt.

De volledige case study is hier te lezen en de video van de case kunt u hier bekijken. 

Voor meer informatie: www.toughbook.nl

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie