Adobe onthult toekomst Creative Cloud

Redactie WINMAG Pro

Adobe (Nasdaq:ADBE) introduceert Generative Fill in Photoshop. Hiermee brengt Adobe Firefly generatieve AI-mogelijkheden rechtstreeks in ontwerpworkflows. De nieuwe, door Firefly aangedreven Generative Fill, is 's werelds eerste assistent in creatieve en ontwerpworkflows. Het biedt gebruikers een nieuwe manier van werken doordat zij binnen enkele seconden afbeeldingen kunnen toevoegen, uitbreiden of verwijderen. Deze bètaversie van Photoshop is de eerste Creative Cloud-applicatie van Adobe waarin Firefly is geïntegreerd. Dit is het begin van een groter initiatief van Adobe om workflows in Creative Cloud, Document Cloud, Experience Cloud en Adobe Express te transformeren

Adobe

Adobe Firefly 

Firefly, Adobe's familie van creatieve generatieve AI-modellen, werd zes weken geleden gelanceerd met een initiële focus op het genereren van afbeeldingen en teksteffecten. Het werd al snel één van de meest succesvolle beta lanceringen in de geschiedenis van Adobe, met beta gebruikers die meer dan 100 miljoen assets genereerden. Firefly is de enige AI-dienst die professionele content genereert en is ontworpen om direct in de workflows van creators te worden geïntegreerd. Het eerste model van Firefly is getraind op Adobe Stock beelden, content met een open licentie en andere content uit het publieke domein zonder auteursrechtelijke beperkingen. De integratie van Firefly in Adobe Experience Cloud-toepassingen zal marketingorganisaties in staat stellen Firefly te gebruiken om de productie van hun content supply chain te versnellen. 

"Door Firefly rechtstreeks in workflows te integreren als creatieve assistent, versnelt Adobe ideevorming, onderzoek en productie voor al onze klanten", zegt Ashley Still, senior vice president Digital Media bij Adobe. "Generative Fill combineert de snelheid en het gemak van generatieve AI met de kracht en precisie van Photoshop, waardoor klanten hun visies en fantasieën tot leven kunnen brengen." 

Lees het volledige Engelse persbericht hier

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie