Adobe MAX 2023: Adobe presenteert de kracht van creativiteit en AI

Redactie WINMAG Pro

Vandaag geeft Adobe het startschot voor Adobe MAX 2023. Dit driedaagse evenement wordt live uitgezonden vanuit Los Angeles voor designers en marketeers wereldwijd. Met belangrijke productlanceringen, inspirerende sprekers en betrokkenheid en inspiratie van de community als middelpunt van het evenement, luidt MAX dit jaar een nieuw tijdperk van creativiteit voor iedereen in. Voortbouwend op het momentum van de algemene beschikbaarheid van Firefly en de lancering van Adobe GenStudio, toont Adobe AI-innovaties die creatieve workflows en enterprise content supply chains herdefiniëren. Op MAX organiseert het bedrijf ook een bijeenkomst met financiële analisten en investeerders

Adobe Firefly

Adobe presenteert drie nieuwe Firefly-modellen: Firefly Image 2 Model, Firefly Vector Model en Firefly Design Model, die content genereren en veilig zijn voor commercieel gebruik. Adobe heeft meer dan 100 belangrijke nieuwe AI-functies en updates uitgebracht voor alle Creative Cloud-applicaties, waaronder Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects en Adobe Stock.

Firefly Image 2 genereert beeldmateriaal van hogere kwaliteit, weergeeft personen nauwkeuriger en verbetert de tekstuitlijning om nog betere resultaten te leveren voor ontwerpers. Firefly Vector Model is 's werelds eerste generatieve AI-model dat zich richt op het produceren van vectorafbeeldingen. Het brengt Adobe's expertise op het gebied van vectorafbeeldingen en generatieve AI direct in Adobe Illustrator-workflows met Text to Vector Graphic - gebruikt om logo's, websiteafbeeldingen, productverpakkingen, pictogrammen en meer te maken.

David Wadhwani, president Digital Media bij Adobe: "Sinds de introductie van ons eerste Firefly-afbeeldingsmodel in maart zijn we overdonderd door de geweldige reacties van de community, die aantonen hoe nuttig Firefly is voor het verbeteren en versnellen van workflows, zonder dat dit ten koste gaat van de creatieve controle. Met meer dan 3 miljard beeldgeneraties tot nu toe, waarvan meer dan een miljard alleen al in de afgelopen maand, toont de vroege adoptie van Firefly de unieke kracht van het samenbrengen van basismodellen in workflows zoals de klant die kent en waardeert."

Innovaties in Creative Cloud

Voortbouwend op het succes van Generative Fill in Photoshop, introduceert Adobe nieuwe Firefly-gestuurde workflows in Adobe Illustrator en in Adobe Express. Aanvullende innovaties in Creative Cloud zijn onder andere nieuwe tools in Illustrator, waaronder Mockup, Retype en updates voor Share for Review. AI-gestuurde verbeteringen in Lightroom zijn onder andere Lens Blur, HDR Optimization, Point Color en een nieuwe gestroomlijnde bewerkingservaring in Lightroom mobile. 

Adobe kondigt ook de algemene beschikbaarheid aan van Photoshop op het web met door Firefly aangedreven Generative Fill en Generative Expand, nu beschikbaar op Google Chromebook Plus-apparaten. Daarnaast zijn er nieuwe AI-gestuurde bewerking van tekst en verbetering van bewegingen aangekondigd in Premiere Pro en After Effects. Deze zorgen voor naadloze publicatie van videocontent op TikTok, Instagram, YouTube en Facebook vanuit Express en Premiere Pro.

Adobe Express vernieuwingen

Express-gebruikers kunnen nu Generative Fill gebruiken, de creatieve assistent die wordt aangestuurd door Firefly, om eenvoudig objecten, personen en meer aan een afbeelding toe te voegen, te verwijderen of te vervangen met alleen een beschrijving. De nieuwe generatieve AI-mogelijkheden maken het nog eenvoudiger om aan de slag te gaan met een ontwerp en geven gebruikers de mogelijkheid om unieke sjablonen te genereren met alleen een tekstbeschrijving. Vertalen bespaart gebruikers tijd bij het lokaliseren van content dankzij de keuze uit 45 talen. De nieuwe tekenfuncties voegen meer dan 50 leuke veelkleurige verf- en decoratieve penselen toe, die houtskool-, potlood- en aquareltexturen nabootsen. Ook zijn er studentvriendelijke tekensjablonen, die beschikbaar zijn in het Express for Education-aanbod, om het ontwerpen van prachtige effecten zoals bloemen, hartjes en meer, eenvoudig en snel te maken.

Adobe GenStudio

Adobe toont ook Adobe GenStudio, een nieuwe end-to-end oplossing die toepassingen in Creative Cloud, Express en Experience Cloud samenbrengt. Deze oplossing heeft Firefly generatieve AI als kern om merken te helpen aan de stijgende vraag naar content te voldoen. Adobe GenStudio is een oplossing die het beste van content creatie, productie en activatie samenbrengt met op maat gemaakte Firefly generatieve AI als basis om de enterprise content supply chain te vernieuwen. Adobe's nieuwe end-to-end oplossing integreert Creative Cloud, Firefly, Express, Frame.io, Analytics, AEM Assets en Workfront om snel kwalitatieve content te creëren.

Adobe onthult krachtige aanpasbaarheid van Firefly-modellen en nieuwe API's, die ervoor zorgen dat bedrijfscontent on-brand en schaalbaar is in marketing- en creatieve workflows. Door het optimaliseren van content supply chains – het proces van het produceren en leveren van content die een impactvolle klantervaring voedt – kunnen merken nu zakelijke groei stimuleren door personalisatie-inspanningen te schalen om klantbetrokkenheid en -loyaliteit te leveren.

 

Ook interessant

Lees hier: Samsung Galaxy S23 FE

Lees hier: Samsung Galaxy Tab S9 FE en Tab S9 FE+

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie