Adobe introduceert conversational AI in PDF met nieuwe functie in Reader en Acrobat

Redactie WINMAG Pro

Adobe introduceert AI Assistant in beta, een nieuwe door kunstmatige intelligentie (AI) aangestuurde tool in Reader en Acrobat. AI Assistant is volledig geïntegreerd in Reader en Acrobat workflows en simuleert menselijke conversatie door middel van conversational AI. De tool genereert samenvattingen en verzamelt informatie uit grote documenten om te delen in e-mails, rapporten en presentaties. AI Assistant biedt nieuwe mogelijkheden om informatie op te halen uit de ongeveer drie biljoen PDF's die er wereldwijd zijn. 

Inzicht in structuur en inhoud van PDF's 

AI Assistant gebruikt dezelfde AI- en machine learning (ML)-modellen als Acrobat Liquid Mode, de technologie voor verbeterde leeservaringen voor PDF's op mobiele apparaten. Deze eigen modellen bieden uitgebreid inzicht in de structuur en inhoud van PDF's, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid van AI Assistant verbetert.     

"Generatieve AI biedt de oplossing voor slimmere documentervaringen door de informatie in PDF's om te zetten in waardevolle inzichten en professioneel uitziende content", zegt Abhigyan Modi, Senior Vice President bij Adobe Document Cloud. "PDF is de standaard voor documenten en de mogelijkheden die we vandaag introduceren zijn nog maar het begin van de waarde die AI Assistant zal leveren met de applicaties en services van Reader en Acrobat."   

Direct productiever werken   

Acrobat Individual-, Pro- en Teams-gebruikers en Acrobat Pro-testgebruikers maken vanaf nu gebruik van de bètaversie van AI Assistant om productiever te werken. Nieuwe functies zijn de komende tijd beschikbaar in Reader. Zodra AI Assistant uit bèta is, is de functie beschikbaar voor alle gebruikers. Hiervoor is geen ingewikkelde installatie nodig. Gebruikers van Reader of Acrobat kunnen direct aan de slag met de nieuwe AI-mogelijkheden: 

  • AI Assistant: AI Assistant raadt vragen aan op basis van de inhoud van een PDF en beantwoordt vragen over wat er in het document staat, via een gebruiksvriendelijke chat. 
  • Generatieve samenvatting: Krijg snel inzicht in de inhoud van lange documenten met beknopte samenvattingen in een eenvoudig overzicht. 
  • Intelligente bronvermelding: Gebruikers kunnen eenvoudig de bron van de antwoorden van AI Assistant verifiëren.   
  • Eenvoudig navigeren: Met klikbare links vinden gebruikers eenvoudig de gezochte informatie in documenten, zodat ze hun tijd kunnen richten op het onderzoeken van de belangrijkste informatie. 
  • Automatische opmaak: AI Assistant verzamelt de belangrijkste informatie en maakt het geschikt voor e-mails, presentaties, rapporten en meer.  
  • Beschermen van klantgegevens: AI Assistant-functies in Reader en Acrobat zijn onderworpen aan gegevensbeveiligingsprotocollen. De inhoud van documenten van gebruikers worden niet opgeslagen of gebruikt voor het trainen van AI Assistant zonder toestemming.  
  • Meer dan een PDF: AI Assistant is beschikbaar in verschillende documentformaten (Word, PowerPoint, transcripties van vergaderingen). 

De toekomst van intelligente documentervaringen 

AI Assistant in Reader en Acrobat zijn beveiligd zodat alle gebruikers - van particulieren tot grote bedrijven - de functies betrouwbaar kunnen gebruiken. Voor zakelijke gebruikers is extra beveiliging en informatiebeheer beschikbaar.   

De nieuwe AI Assistant is beschikbaar in bèta voor Acrobat Standard en Pro Individual en Teams abonnementen op de desktop en het web in het Engels. De Engelstalige functie is binnenkort ook beschikbaar voor Reader desktopgebruikers in het Engels. Andere talen volgen. Ook is er is een privébèta beschikbaar voor zakelijke klanten. Zodra AI Assistant uit bèta is, is de functie beschikbaar voor alle Reader en Acrobrat gebruikers via een aanvullend abonnement. 

 

Ook interessant:

Lees hier: Samenwerking en gecertificeerde ICT-dienstverlening helpen mkb in strijd tegen AI gedreven cybercrime

Lees hier: Hoe maak je de eerste stap in het veranderen van je carrière?

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie