Adobe Firefly nu geschikt voor nieuwe generatie AI-mogelijkheden Adobe Illustrator

Redactie WINMAG Pro

Vandaag, tijdens MAX Londen, presenteert Adobe (Nasdaq:ADBE) Generative Recolor (beta), de eerste integratie van Adobe Firefly in Adobe Illustrator, waarmee ontwerpers snel kunnen experimenteren met kleuren met behulp van eenvoudige tekstaanwijzingen. De nieuwe release maakt deel uit van Adobe's visie om ontwerpers van elk niveau met Firefly de mogelijkheid te geven om hun ideeën tot leven te brengen met behulp van een creatieve copiloot.

Adobe

Over Adobe

De bètaversie van Generative Recolor maakt gebruik van Firefly, Adobe's familie van creatieve generatieve AI-modellen en transformeert kleuren in vectorafbeeldingen. Met de hulp van Firefly, kunnen ontwerpers tijdrovende kleurprocessen drastisch versnellen, waardoor ze meer tijd overhouden.

Generative Recolor is vandaag geïntroduceerd en verrijkt Illustrator met generatieve kunstmatige intelligentie. De nieuwe functie is ontworpen om de opdracht vast te leggen - "middag in de woestijn" of "middernacht in de jungle" - en deze vervolgens te vertalen naar aangepaste thema's om vectorillustraties te herkleuren. Op basis van eenvoudige tekstaanwijzingen past deze innovatieve technologie automatisch kleuren toe op complexe vectorafbeeldingen, waardoor tijd wordt bespaard doordat de ontwerper niet langer elk afzonderlijk object handmatig hoeft aan te passen.  
 

De belangrijkste updates:

  • Sneller kleuren vastleggen: Bespaar tijd door afbeeldingen snel en intelligent te herkleuren met behulp van eenvoudige tekstaanwijzingen.
  • Kleurontdekking en -transformatie: Experimenteer moeiteloos met verschillende kleuren, paletten en thema's om de juiste look en feel voor je artwork te bereiken.
  • Meerdere kleurvariaties: Genereer verschillende kleurvariaties uit een enkel artworkbestand voor gebruik in sociale media, drukwerk en het web.

Generative Recolor en Retype zijn vandaag beschikbaar als bètafuncties in Illustrator, samen met verbeteringen aan Lagen en Afbeeldingssporen.

Lees ook: Adobe onthult toekomst Creative Cloud | WINMAG Pro

Lees ook: Adobe Summit EMEA: focus op innovaties en klantenmomentum | WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie