Adaire Fox-Martin volgt Charles Meyers op als CEO van Equinix in Q2 2024

Redactie WINMAG Pro

Equinix kondigt een geplande leiderschapsovergang aan die effectief zal zijn vanaf eind Q2 2024. Huidige president en CEO Charles Meyers zal overgaan naar de rol van uitvoerend voorzitter en Google Cloud Go-to-Market President Adaire Fox-Martin zal beginnen als president en CEO van Equinix. Peter van Camp, momenteel uitvoerend voorzitter, zal zich terugtrekken uit zijn formele verantwoordelijkheden als bestuurslid om de rol van speciaal adviseur van de raad op zich te nemen.

"Digitale transformatie verandert hoe bedrijven met elkaar concurreren en de snelle adoptie van AI versnelt die dynamiek”, zegt Charles Meyers. "Deze cruciale verschuivingen hebben een buitengewone vraag gecreëerd voor digitale infrastructuur, en onze onderscheidende voordelen creëren een grote langetermijn kans voor Equinix. Ik heb er vertrouwen in dat de capaciteiten en ervaring van Adaire van toegevoegde waarde zijn voor ons team en onze cultuur. Ik geloof dat ze ons gaat helpen om te voldoen aan de veranderende behoeften van klanten, onze groei gaat stimuleren en de kracht van Platform Equinix gaat versterken. Ik ben dankbaar voor de steun van onze raad voor mijn gewenste overgangstijdlijn en ik kijk ernaar uit om de rol van uitvoerend voorzitter op me te nemen en Adaire actief te ondersteunen terwijl zij haar internationale ervaring benut om ons marktleiderschap uit te breiden en te versterken."

25+ jaar ervaring bij Google Cloud, SAP en Oracle

Met meer dan 25 jaar ervaring in de technologiesector brengt Fox-Martin een vooraanstaande staat van dienst mee, meest recentelijk als president van Go-to-Market voor Google Cloud en hoofd van Google Ierland. In deze rol leidde ze wereldwijd de go-to-market teams van Google Cloud, waaronder verkoop, professionele diensten, partner ecosysteem en klantsucces. Voor Google bekleedde Fox-Martin seniorfuncties bij enkele van 's werelds belangrijkste technologie- en softwarebedrijven, waaronder SAP en Oracle. Bij SAP speelde ze een cruciale rol als lid van de SAP Executive Board, met verantwoordelijkheid voor Sales en Service wereldwijd, voor meer dan 440.000 klanten. Haar uitgebreide wereldwijde leiderschapservaring omvatte functies als president voor SAP Asia Pacific en Japan, president van Google Cloud International en hoofd van Google Cloud Ierland. Sinds 2020 is Fox-Martin lid van de Raad van Bestuur van Equinix.

“In het dynamische digitale landschap van vandaag heeft Equinix een uniek wereldwijd bereik, zeer gedifferentieerde ecosystemen, sterke partnerrelaties en een innovatief scala aan product- en serviceaanbiedingen – die samen een robuust en toekomstbestendig platform vormen om diverse klantuitdagingen aan te pakken,” zei Fox-Martin. “Mijn enthousiasme voor de visie, missie en waarden van Equinix zorgen ervoor dat ik uitkijk naar het benutten van mijn ervaring in het stimuleren van zakelijke veranderingen om zo verdere innovatie en groei bij Equinix te bevorderen.”

$80+ miljard eigen vermogen toegevoegd

Meyers trad in 2010 toe tot het bedrijf en werd in 2018 benoemd tot CEO. Tijdens zijn ambtsperiode heeft hij de succesvolle strategie van het bedrijf vormgegeven, Platform Equinix uitgebreid naar meer dan 70 markten in 33 landen, het wereldwijde interconnectie leiderschap van het bedrijf versneld en het platform geëvolueerd om hybride en multi-cloud te ondersteunen als de duidelijke architectuur van keuze. In deze tijd heeft het bedrijf zes keer omzetstijging doorgemaakt en meer dan $80 miljard aan eigen vermogen toegevoegd. Hij zal tot eind Q2 in de rol van CEO blijven en zal tot die tijd gefocust blijven op het sturen van de strategie en uitvoering van het bedrijf.

Lees hier het volledige Engelstalige persbericht.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie