Acer SpatialLabs Eyes Stereo Camera legt belangrijke momenten en ervaringen vast in stereoscopisch 3D

Redactie WINMAG Pro

Acer introduceert vandaag de SpatialLabs Eyes Stereo Camera als nieuwste product in hun reeks SpatialLabs 3D-producten. Met deze compacte 3D-camera in de SpatialLabs-productlijn kunnen fantastische stereoscopische beelden worden vastgelegd en in weergaloos 3D worden weergegeven.

“De SpatialLabs Eyes Stereo Camera is een geweldige aanvulling van ons portfolio van stereoscopische 3D-producten, dat diverse producten omvat voor het vastleggen, creëren en vertonen van content”, zegt Jerry Kao, COO bij Acer. “Met deze camera bieden we gebruikers de mogelijkheid de wereld om hen heen vast te leggen in stereoscopisch 3D. We kunnen dan ook niet wachten om te zien wat voor prachtige content ze gaan maken.”

Modern design voor intuïtief richten-en-afdrukken op ieder moment

Dankzij de resolutie van 8 megapixels per oog, een ingebouwde selfiespiegel en een weerbestendige behuizing is de compacte Acer SpatialLabs Eyes Stereo Camera geweldig voor het vereeuwigen van de mooiste momenten en avonturen in de buitenlucht. De intuïtieve bediening, zorgvuldig gekalibreerde lenzen en de geavanceerde optiek zorgen ervoor dat ieder onderwerp met fantastische diepte en details in 3D wordt vastgelegd.

De SpatialLabs Eyes heeft een automatische en handmatige focus en elektronische beeldstabilisatie voor het moeiteloos maken van haarscherpe, stabiele beelden. Met de volledig handmatige modus kunnen meer ervaren fotografen zelf de ISO-waarde, witbalans en sluitersnelheid instellen voor volledige controle over het eindresultaat.

De behuizing van de camera is uitgevoerd in schaliezwart en de aluminium afwerking van lensdop en selfiespiegel geven de camera een elegante uitstraling. Het strakke design en de innovatieve functionaliteit van de Acer SpatialLabs Eyes Stereo Camera werd gewaardeerd door designdeskundigen en de camera heeft dan ook de prestigieuze 2024 Red Dot en iF Design Awards gewonnen.

Acer

Meer dan een kiekje: 3D-streaming en videobellen in real-time

De SpatialLabs 3D-camera kan meer dan alleen prachtige 3D-foto's en -video's maken. Met de nieuwe Acer SpatialLabs Player 3.0 kunnen gebruikers hun 3D-content live op YouTube en andere streamingplatformen vertonen. In het derde kwartaal van 2024 is de functie voor videochatten beschikbaar via de SpatialLabs-widget voor videobellen. Die zorgt voor meer interactiviteit in 3D-videovergaderingen in hoge resolutie via bijvoorbeeld Teams (1080p), Zoom (720p) en Google Meet (1080p). De beschikbare diepte-instellingen creëren een nog realistischer beeld tijdens gesprekken en vergaderingen.

Met de SpatialLabs Eyes kunnen gebruikers hun 3D-content nog beter voor het voetlicht brengen en optimaliseren voor weergave op Acer SpatialLabs-laptops of -beeldschermen, VR/AR-headsets en zelfs 3D-projectoren. Gebruikers van de camera kunnen een speciale galeriefunctie downloaden om hun ervaringen nog eens te herbeleven in prachtig 3D.

Nieuw reeks ontwikkeltools voor 3D-content en -applicaties

Acer kondigde ook een uitbreiding van hun tools voor ontwikkelaars aan, waaronder de plug-ins SpatialLabs Unreal 5.3, Unity 2021.3 LTS en 2022.3 LTS. Deze zijn vanaf juni beschikbaar voor makers van 3D-content.

Daarnaast kondigde Acer ook de nieuwe SpatialLabs Model Viewer Pro aan, die volledig compatibel is met de andere SpatialLabs Pro-apparaten. De applicatie is ontworpen voor het verbeteren van de workflow voor 3D-content en de gebruikerservaring, en biedt nieuwe functies voor commerciële toepassingen.

De nieuwe presentatiemodus biedt ondersteuning voor veelgebruikte 3D-bestandsformaten en betere ondersteuning voor glTF. Daarmee kunnen ontwikkelaars hun catalogus met modellen achter elkaar weergeven en aanpassen, zonder projecten helemaal opnieuw te hoeven ontwikkelen. De applicatie omvat functies zoals een virtuele draaitafel, achtergronden en overlays met eigen logo's, naast aanpassingsmogelijkheden met een HDRI naar wens. Dit maakt het een ideale oplossing voor 3D-installaties in showrooms en voor zakelijke presentaties. Ga voor meer informatie naar de SpatialLabs-website voor ontwikkelaars.

Acer

 

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer SpatialLabs Eyes Stereo Camera (ASEC-1) zal vanaf het derde kwartaal verkrijgbaar zijn in de Benelux voor een prijs vanaf EUR 549, consumentenadviesprijs inclusief btw.

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via www.acer.com.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie