Acer lanceert nieuwe lijn zakelijke TravelMate AI-laptops

Redactie WINMAG Pro

Acer introduceert vandaag een nieuwe lijn zakelijke TravelMate-laptops met AI. Deze nieuwe laptops zijn voorzien van de nieuwste generatie processoren met ingebouwde NPU's en bieden zakelijke gebruikers en leidinggevenden ongeëvenaarde prestaties, productiviteit en mobiliteit, naast een betere beveiliging en meer connectiviteitsopties.

Ze zijn compleet geoptimaliseerd voor gebruik van AI en een ongeëvenaarde gebruikerservaring. De laptops worden dan ook geleverd met Acer TravelMateSense voor snelle toegang tot de instellingen voor apparaatbeheer, een nieuwe Acer Experience Zone waar alle AI-functies van het apparaat samenkomen en Copilot, dat wordt geopend met een gemakkelijke sneltoets[1]. Alle modellen bieden geavanceerde functies op het gebied van beveiliging en beheer voor een vlotte implementatie en gestroomlijnd beheer. De veiligheid van bedrijfsgegevens wordt gewaarborgd met een TPM 2.0-module (Trusted Platform Module), biometrische beveiliging en een privacysluiter voor de camera.

Acer TravelMate P6 14: optimale experience met hoogwaardig OLED-scherm


De Acer TravelMate P6 14 (TMP614-73) is speciaal ontworpen voor ondernemers en leidinggevenden. Deze hoogwaardige laptop bevat de allernieuwste Intel Core Ultra 7-processoren met Intel vPro Enterprise, geïntegreerde Intel-graphics en Intel AI Boost voor de nieuwste op AI gebaseerde ervaringen, prestaties en energie-efficiëntie. Deze zakelijke Intel Evo laptops zijn voorzien van maximaal 32 GB LPDR5X-geheugen en een 1 TB M.2 PCIe SSD-opslag die zorgen voor een lange accuduur en korte responstijd, ook bij het werken met zware workloads.

Gebruikers zullen genieten van het indrukwekkende beeld en geluid van het prachtige 14-inch WQXGA+ OLED-beeldscherm (2880 x x1800) met touchscreen-optie, een beeldverhouding van 16:10, smalle zijranden en DTS®-audio. Dankzij de 100% ondersteuning voor het DCI-P3-kleurengamma en de VESA HDR TrueBlack 500-certificering worden video's weergegeven met kleuren en scherpte van bioscoopkwaliteit. Met Wi-Fi 7, Bluetooth® 5.3 en een groot aantal essentiële poorten die ondersteuning bieden voor Thunderbolt 4™, biedt de TravelMate P6 14 vele naadloze connectiviteitsmogelijkheden en optimaal gemak tijdens zakenreizen.

Acer

 

Acer TravelMate P4-serie: de ultieme collega

De nieuwe TravelMate P4-serie bestaat uit slanke en lichte convertible-modellen van 14-inch en clamshell-modellen van 14 en 16 inch. Ze zijn allemaal voorzien van de nieuwste functies op het gebied van prestaties, beveiliging en apparaatbeheer en zijn daarmee ideaal voor zowel zakelijke gebruikers als IT-beheerders.

Met de 2-in-1 Acer TravelMate P4 Spin 14 (TMP414RN-54) kunnen gebruikers moeiteloos schakelen tussen meerdere taken en standen en optimaal profiteren van de draagbaarheid dankzij een gewicht van slechts 1,49 kg en een dikte van 21,9 mm. De prestaties van de laptop worden verzorgd door een Intel Core Ultra 7-processor 165U met geïntegreerde Intel-graphics en ondersteuning voor Intel vPro Enterprise. De accu gaat lang mee en kan snel worden opgeladen wanneer dat nodig is. Het apparaat heeft een 14-inch WUXGA-beeldscherm (1920 x 1200) met touchscreen-optie, een beeldverhouding van 16:10, smalle zijranden en DTS-audio, en levert met dat alles een indrukwekkend beeld en geluid. Dankzij de Wi-Fi 6E en optionele 4G LTE-connectiviteit blijft iedereen die veel onderweg is probleemloos verbonden met de TravelMate P4 Spin 14.

Acer

Productiviteit en prestaties zijn gegarandeerd met de Acer TravelMate P4 16 (TMP416-53), die is voorzien van de nieuwste Intel Core Ultra-processoren met Intel vPro Enterprise Essentials[2]. Verder omvat deze laptop Intel Unison, maximaal 64 GB razendsnel dual-channel DDR5-geheugen en maximaal 1 TB aan PCIe SSD-opslag, en gaat de accu extra lang mee. Op het WUXGA-beeldscherm (1920 x 1200) met smalle zijranden worden alle beelden haarscherp weergegeven, waarbij de Acer TrueHarmony-technologie zorgt voor een weergaloos geluid. Net als het convertible-model heeft de 16-inch laptop vele poorten om ervoor te zorgen dat mensen die veel buiten kantoor werken, altijd verbonden kunnen blijven.

De Acer TravelMate P4 14 (TMP414-42-TCO) bevat de nieuwste AMD Ryzen PRO 8040-processoren, uitgebreid met AMD Ryzen AI en gebaseerd op de Zen 4-architectuur met maximaal acht krachtige processorkernen. Daarmee is deze krachtpatser ideaal voor goede samenwerking, productiviteit en het creëren van content. Ryzen AI geeft de AI-pc een ongelooflijke snelheid en garandeert gegevensprivacy, een lange accuduur en een zeer stille werking. De laptop heeft maximaal 64 GB DDR5-geheugen, 1 TB PCIe Gen4-opslag, een lange accuduur, ultramoderne beveiligingsfuncties en de moderne Enterprise Mobility Management-oplossingen die deel uitmaken van de AMD PRO-technologieën.

Alle laptops in de TravelMate P4-serie zijn ontworpen voor dagelijks gebruik en kunnen dus goed tegen een stootje, zonder in te boeten aan prestaties. Ze voldoen aan de militaire eisen voor duurzaamheid en Acer Dust Defender voorkomt de interne ophoping van stof, wat kan leiden tot een tragere werking. De beveiliging van de TravelMate P4-laptops is optimaal geregeld met
een fysieke TPM 2.0-module, privacysluiter, een vingerafdruklezer voor veilig inloggen en een optionele Smartcard-lezer.

 

Uitgebreid met AI-functionaliteit


De TravelMate-laptops zijn uitgerust met nieuwe AI-functies voor samenwerking en het creëren van content, wat allemaal samenkomt in de Acer Experience Zone van de TravelMateSense-applicatie. Creatieven kunnen profiteren van Acer LiveArt voor het direct verwijderen van de achtergrond in afbeeldingen met mensen, dieren en objecten en het genereren van dieptekaarten voor 2D-afbeeldingen. Met behulp van GIMP en een Intel Stable Diffusion-plugin kunnen ze illustraties en afbeeldingen maken met slechts een paar muisklikken en enige tekstinvoer.


Deze TravelMate-producten worden ook geleverd met het nieuwe Acer PurifiedView 2.0, dat gebruikmaakt van de NPU voor het uitvoeren van AI-versnelde applicaties. Dat optimaliseert het energieverbruik en zorgt voor een vlottere ervaring tijdens videovergaderingen en live streaming, waarbij achtergrondvervaging, automatische kadering en oogcontact garanderen dat de gebruiker altijd optimaal in beeld is. Acer PurifiedVoice met AI-ruisonderdrukking vermindert achtergrondgeluiden actief voor een optimaal helder geluid.

Acer

 

Vooraf geïnstalleerde zakelijke oplossingen


Met de commerciële oplossingen van Acer kunnen ondernemers en bedrijfseigenaars hun activiteiten optimaal uitvoeren en hun essentiële informatie veiligstellen. De nieuwe TravelMateSense-software laat de gebruikers hun ondersteuningssystemen optimaliseren, aanpassen en razendsnel openen met de TravelMateSense-toets. 'Workflow' voegt alle functies samen die gebruikers nodig kunnen hebben in verschillende werkscenario's (Vergadering, Afwezig en Aan het werk), die daarnaast volledig kunnen worden aangepast op basis van hun voorkeuren. 'Secure Guard' biedt een scala aan beveiligingsfuncties zoals USB Device Filter, Personal Secure Drive, File Secure en Dynamic Lock om de TravelMate te beschermen tegen potentiële bedreigingen. Met 'Checkup' kunnen gebruikers de status bekijken van belangrijke systeemonderdelen zoals opslag, geheugen en accu, en begeleide kalibraties uitvoeren voor het optimaal opladen van de accu. Ook zijn diverse configuraties van het systeem beschikbaar met specifieke instellingen voor prestaties, opladen, beeldschermweergave en de DustDefender-functie. Op de startpagina wordt een overzicht getoond van de real-time systeemstatus van de TravelMate. In Acer Office Manager kunnen kantoren zonder eigen IT-medewerkers gegevens verzamelen, resources centraliseren en IT-middelen monitoren in één handige en overzichtelijke portal. Acer ProShield Plus maakt het beveiligen van kritieke gegevens eenvoudiger dankzij de integratie van meerdere beveiligings- en beheerfuncties in één clientconsole.

Acer

 

Gecertificeerd milieuvriendelijk

Alle Acer TravelMate-laptops zijn opgenomen in het EPEAT-register en voor zowel het apparaat zelf als de verpakking is gebruikgemaakt van gerecyclede materialen. Daarmee komen ze tegemoet aan de meest veeleisende criteria voor duurzaamheid van elektronica.

 

Prijzen en beschikbaarheid


• De Acer TravelMate P6 14 (TMP614-73) is vanaf juli verkrijgbaar in de Benelux voor een prijs vanaf EUR 1.449.
• De Acer TravelMate P4 Spin 14 (TMP414RN-54) is vanaf augustus verkrijgbaar in de Benelux voor een prijs vanaf EUR 1.299.
• De Acer TravelMate P4 16 (TMP416-53) is vanaf oktober verkrijgbaar in de Benelux voor een prijs vanaf EUR 999.
• Het is nog onbekend wanneer de Acer TravelMate P4 14 (TMP14-42-TCO) beschikbaar zal zijn in de Benelux.

 

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via www.acer.com.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie