Acer kondigt de Swift X aan die is uitgerust met grafische kaarten uit de NVIDIA GeForce RTX 30-serie in een dun en licht ontwerp

Redactie WINMAG Pro
Acer heeft vandaag de Swift X geïntroduceerd, het nieuwste lid van de populaire Swift-laptopfamilie. Deze ultradunne laptop, ontworpen om ultradraagbaar PC-ontwerp naar een volgende dimensie te tillen, heeft een mobiele processor uit de AMD Ryzen™ 5000-serie[3] met “Zen 3”-architectuur[3] en de nieuwste laptop-GPU’s van NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Ti[3].

“De nieuwe laptopmodellen van Acer zijn ontworpen om klanten de breedst mogelijke keus te geven uit hoogwaardige, ultradraagbare computerapparaten,” zegt James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “Professionals hebben behoefte aan een strak ogende laptop die compact genoeg is om de hele dag mee door te komen, maar ook krachtig genoeg is om tegelijkertijd meerdere veeleisende programma’s te draaien. Met elk apparaat dat wij maken zoeken wij altijd die balans.”

“De Acer Swift X, aangestuurd door de uiterst efficiënte en extreem krachtige AMD ‘Zen 3’-kernarchitectuur, levert een indrukwekkende accuduur in een hoogwaardig en ultradraagbaar ontwerp,” zegt Saeid Moshkelani, Senior Vice President & General Manager, Client Business Unit, AMD. “Wij zijn er trots op om samen te kunnen werken met belangrijke partners zoals Acer om compromisloze premium oplossingen te leveren voor contentcreators, streamers en creatieve professionals.”

Dun, licht en krachtig

De nieuwe Acer Swift X (SFX14-41G)-laptop vertegenwoordigt een nieuw segment binnen het Swift-portfolio. Het is de eerste in de Swift-serie die wordt geleverd met een afzonderlijke graphicskaart. Toch weegt de laptop slechts 1,39 kg[3]. De laptop-GPU van NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, gebaseerd op de Ampere-architectuur van NVIDIA, gecombineerd met een mobiele processor tot AMD Ryzen™ 7 5800U en 16 GB RAM, biedt creatieve professionals zoals video-editors of fotografen ruim voldoende kracht. Net als bij de andere laptops uit de Swift-familie is ook bij de Swift X de hardware verpakt in een metalen chassis van slechts 17,9 mm[3] dun.

De productiviteitsmogelijkheden van de Acer Swift X zijn verder verbeterd met een SSD tot 2 TB, zodat al het werk van een gebruiker kan worden meegenomen, en een snel oplaadbare accu van 59W die een accuduur biedt tot 17 uur[1].

Levendige kleurenweergave

De Swift X is uitgerust met een 14-inch Full HD IPS[2]-beeldscherm screen-to-body ratio van 85,7%, een helderheid van 300 nits[3] en 100% sRGB[3]—genoeg voor bewerking van foto’s en 4K-video. Een ruime reeks poorten waaronder volledig functionele USB Type-C zorgen voor ultrasnelle gegevensoverdracht, streaming van video en je kunt er de accu mee opladen. Wi-Fi 6 zorgt voor een snelle algehele connectiviteit.

De laptop heeft ook een vingerafdruksensor om veiliger in te loggen via Windows Hello, AI-verbeterde ruisonderdrukking om videogesprekken vloeiender te maken, en Acer BlueLightShield-technologie die de belasting op de ogen vermindert tijdens lange bewerkingssessies.

Koel en stil bewerken

D De nieuwe Swift X is ontworpen voor intensievere werkzaamheden en maakt gebruik van een ventilator met 59 bladen van 0,3 mm en een paar koperen D6-warmtepijpen om de thermische efficiëntie te optimaliseren. Een aantal andere innovaties verbeteren ook de koelingsefficiëntie van de laptop: een toetsenbordontwerp met luchtinlaat stoot circa 8 tot 10% meer warmte uit dan een standaardtoetsenbord, en een stereoring met een hellend vlak langs de bovenzijde van de ventilator zorgt voor een verbetering van de luchtstroom met 5 tot 10%.

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer Swift X (SFX14-41G) is in de Benelux vanaf Q4 2021 verkrijgbaar vanaf €999

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via www.acer.com.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie