Acer debuteert met premium Chromebook Plus-laptops voor productiviteit en gaming met ingebouwde Google AI

Redactie WINMAG Pro

Acer introduceert twee nieuwe premium Chromebook Plus laptops – de Acer Chromebook Plus Spin 714 en de Acer Chromebook Plus 516 GE – die veelzijdige ontwerpen combineren met een 2x snellere Intel Core-processor en tot twee keer zoveel geheugen en opslag, waardoor mensen nog meer tegelijkertijd kunnen doen.

De twee nieuwe Chromebook Plus modellen bieden ondersteuning voor geavanceerde generatieve AI-functies voor connectiviteit, creativiteit en samenwerking, zoals de functie 'help me schrijven' die met één muisklik te gebruiken is, de Magic Editor van Google Foto's, Gemini en nog veel meer. De Acer Chromebook Plus Spin 714 is een slanke convertible, geoptimaliseerd voor productiviteit en connectiviteit onderweg met een 360-graden scharnier dat gebruik op meerdere manieren mogelijk maakt, en de Acer Chromebook Plus 516 GE is een cloud-gaming Chromebook van de volgende generatie met de nieuwste hardware waarin gaming centraal staat om AAA-games te streamen en te spelen met NVIDIA® GeForce® NOW, Xbox Cloud Gaming, Boosteroid, Amazon Luna en meer.

“Onze twee nieuwe Acer Chromebook Plus laptops maken op een geweldige manier gebruik van de mogelijkheden van Google AI, die nu onderdeel uitmaken van ChromeOS. Daarmee bieden we onze Chromebook-gebruikers een nog geavanceerdere experience”, vertelt Massimiliano Rossi, VP Product Business Unit van Acer EMEA. “Het feit dat deze twee nieuwe Acer Chromebook Plus laptops een geheel verbeterde ervaring kunnen bieden, laat zien hoe krachtig en flexibel het ChromeOS-ecosysteem is en hoe belangrijk het gebruikersgerichte ontwerp van de Chromebook Plus-laptop is.”

Draagbare en convertible Acer Chromebook Plus Spin 714 biedt krachtige prestaties voor onderweg

De nieuwe convertible Acer Chromebook Plus Spin 714 (CP714-1H) is compact, duurzaam en krachtig. Dat maakt deze Chromebook ideaal voor onderweg, met een gewilde combinatie van vlotte mobiele prestaties en efficiënte multitasking voor samenwerking op het werk, op school of aan persoonlijke projecten. Deze Acer Chromebook is voorzien van Intel® Core™ Ultra 7-processoren, die ervoor zorgen dat gebruikers maximaal gebruik kunnen maken van de AI-apps van Google en Adobe. Google AI helpt gebruikers vlotte teksten te schrijven en unieke achtergronden te ontwerpen, en met Adobe Photoshop en LumaFusion wordt het bewerken van foto's en video's nog eenvoudiger. Gemini in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Gmail is een hulpmiddel voor het genereren en samenvatten van notities en het schrijven van gepersonaliseerde e-mails, en draagt daarmee bij aan een hogere productiviteit en goede organisatie. Bovendien kan er met de nieuwe Chromebook gemakkelijk de hele dag worden doorgewerkt, dankzij een verdubbeling van de snelheid, het geheugen en de opslag, de duurzame aluminium behuizing die is gecertificeerd volgens MIL-STD 810 en de snelladende accu die maximaal 10 uur meegaat.

Het 2-in-1 convertible design van de Acer Chromebook Plus Spin 714 omvat 360-graden scharnieren die de laptop geschikt maken voor gebruik in uiteenlopende scenario's: als traditionele laptop of als tablet voor het maken van aantekeningen of schetsen met de
optionele USI Active Stylus. Het 14-inch touchscreen van de Chromebook geeft levendige beelden weer in WUXGA-resolutie (1920 x 1200) met een scherp en helder 100% sRGB-kleurenbereik. Daardoor komen de AI-functies, zoals het maken van generatieve achtergronden en Google Foto's Magic Editor, extra goed uit de verf op het indrukwekkende beeldscherm met de smalle zijranden. Het Antimicrobial Corning® Gorilla® Glass beschermt het beeldscherm tegen krassen en gaat vlekken en bacteriën die geurtjes veroorzaken tegen. 

Dankzij de 1440p QHD-webcam en de door AI aangebrachte verbeteringen in beeld en geluid, die helderheid en licht verbeteren, achtergrondgeluiden onderdrukken en achtergronden vervangen, oogt en klinkt iedereen beter tijdens een online les, videovergadering of familiebijeenkomst met de Chromebook. De webcam is voorzien van Temporal Noise Reduction-technologie om ook in slechte lichtomstandigheden te zorgen voor hoogwaardige beeldkwaliteit, en er is een fysieke sluiter voor privacy. De combinatie van een dubbele microfoon, omhoog gerichte luidsprekers en DTS®-audio levert een hoogwaardig geluid vrij van vervorming, om van elke videovergadering een uitstekende ervaring te maken.

Acer

Meeslepende games spelen in de cloud met NVIDIA GeForce NOW op de Acer Chromebook Plus 516 GE

De nieuwe Acer Chromebook Plus 516 GE (CBG516-2H) biedt een geheel nieuwe manier van gamen met de cloud gaming-service van NVIDIA GeForce NOW in combinatie met de nieuwste technologie en een eersteklas gaming-gericht ontwerp. Met de Acer Chromebook Plus 516 GE kunnen gebruikers de nieuwste AAA-games spelen met miljoenen andere spelers zonder enige download met een Ultimate-lidmaatschap via NVIDIA GeForce NOW. Dankzij de next-gen GeForce RTX™ 4080 servers in de cloud kunnen gebruikers met een resolutie tot 1600p en 120 fps games spelen, en de prestatiegerichte 13e generatie Intel® Core™ i7-processoren en het hoge-resolutiedisplay van het apparaat zorgen voor snelle streaming van 120 Hz, wat resulteert in geavanceerde graphics en indrukwekkend vloeiende beelden.

De game-ervaring op het WQXGA (2560x1600) IPS-scherm met hoge resolutie van de Chromebook is verbluffend dankzij de snelle 120 Hz verversingssnelheid die resulteert in realistisch en vloeiend gamen met hoge frames per seconde. Bovendien zorgt het 100% sRGB-kleurengamma van het scherm voor levendige en nauwkeurige beelden. DTS-audio van hoge kwaliteit vult de levensechte beelden aan met twee naar boven gerichte luidsprekers en twee naar beneden gerichte luidsprekers die gebruikmaken van force-canceling woofers om geluid in tegengestelde richtingen te projecteren en ongewenste trillingen te elimineren.

De Acer Chromebook Plus 516 GE is voorzien van een RJ-45 2,5G Gigabit Ethernet LAN-poort voor een snelle en betrouwbare verbinding voor ononderbroken gamen in de cloud. Als gamers hun Chromebook meenemen voor cloudgaming onderweg, kunnen ze bovendien vertrouwen op de snelle en veilige Wi-Fi 6E van het apparaat. De Chromebook Plus 516 GE is voorzien van een gamingtoetsenbord met levendige en kleurrijke achtergrondverlichting dankzij de verschillende vooringestelde 4-zone kleurmodi, en anti-ghostingtechnologie die snelle en nauwkeurige toetsenbordinvoer en toetscombinaties registreert.


Cloud-gamers zullen ook de eersteklas functies van de Chromebook Plus 516 GE waarderen die de productiviteit voor werk en school verhogen door gebruik te maken van nieuwe generatieve AI creatie- en samenwerkingsfuncties in ChromeOS en Adobe-apps. Spelers kunnen het meeste uit hun games halen met het nieuwe Game-Dashboard waarmee ze hun game-ervaring kunnen aanpassen en hun gameplay-voortgang kunnen delen met medegamers. De 1080p-webcam van de Chromebook is voorzien van geïntegreerde AI-gestuurde tools voor videogesprekken die de helderheid, belichting en het geluid van elke app voor videogesprekken verbeteren, zodat gamers er op hun best uitzien en klinken tijdens het streamen. Daarnaast beschikt de Chromebook Plus 516 GE over tot 2 TB PCIe NVMe SSD-opslag, tot 16 GB snel LPDDR4X-geheugen en ondersteuning voor een batterijlevensduur tot 10 uur.

Acer

Acer Chromebook Plus Spin 714 verkrijgbaar voor zakelijke klanten en het onderwijs

De nieuwe Acer Chromebook Plus Spin 714 biedt ook beheermogelijkheden voor bedrijven en onderwijsinstellingen met de Chrome Enterprise Upgrade en Chrome Education Upgrade. De Acer Chromebook Plus Enterprise Spin 714 (CPE794-1N) maakt het voor IT-afdelingen mogelijk om gebruik te maken van gestroomlijnde apparaatregistratie, integratie van infrastructuur, geavanceerde beveiligingsinstellingen en ingebouwde bescherming tegen virussen, zodat ze er zeker van zijn dat gegevens en applicaties goed zijn beschermd. Met de Chrome Education Upgrade beschikken scholen over meer mogelijkheden voor het beheren van hun ChromeOS-omgeving, zodat ze optimaal tegemoet kunnen komen aan de behoeften van de school, de leerlingen en de docenten. De IIT-beheerders kunnen 24/7 op afstand worden ondersteund door Google Support en hulp krijgen bij het oplossen van problemen met ChromeOS.

 

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer Chromebook Plus Spin 714 (CP714-1H) zal vanaf augustus beschikbaar zijn in de Benelux vanaf EUR 979, consumentadviesprijs inclusief BTW.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Acer Chromebook Plus 516 GE beschikbaar zal zijn in de Benelux.

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via www.acer.com.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie