Aankondiging van AWS Dedicated Local Zones

Redactie WINMAG Pro

Op 23 augustus heeft Amazon Web Services AWS Dedicated Local Zones gelanceerd. “Ik ben blij om de introductie van AWS Dedicated Local Zones aan te kondigen. Dedicated Local Zones zijn een AWS-infrastructuur die volledig wordt beheerd door AWS, gebouwd voor exclusief gebruik door klanten of communities, en geïnstalleerd op een door de klant gespecificeerde locatie of datacenter om te helpen voldoen aan wettelijke vereisten. Dedicated Local Zones kunnen worden beheerd door lokale AWS-medewerkers en bieden dezelfde voordelen als Local Zones, zoals flexibiliteit, schaalbaarheid en pay-as-you-go-prijzen, met extra beveiligings- en beheerfuncties”, aldus Matt Garman, Senior Vice President, AWS Sales and Marketing.

Een sterkere controle over locatie van gegevens

Klanten van AWS hebben altijd controle over de locatie van hun gegevens. In Europa kunnen zij er bijvoorbeeld voor kiezen data in één van de acht bestaande AWS Regio’s te beheren. Deze regio’s bieden een uitgebreide set van cloud services en -features, waardoor gebruikers in staat zijn het grootste deel van hun workflow uit te voeren. Zij kunnen ook AWS Local Zones gebruiken, een vorm waarbij  de implementatie van infrastructurele AWS-services op meer locaties mogelijk is. Dit stelt organisaties in staat te voldoen aan de vereisten voor datalocatie, zonder dat ze in eigen beheer een infrastructuur hoeven te implementeren. Als moet worden voldaan aan de regelgeving op het gebied van datalocatie, kunnen workloads worden uitgevoerd in geografische regio’s waar AWS Regions en Local Zones beschikbaar zijn.

Dedicated Local Zones

De publieke sector en gereguleerde sectoren hebben behoefte aan een specifieke infrastructuur voor hun kritische bedrijfsprocessen, om te kunnen voldoen relevante wet- en regelgeving. Veel organisaties beheren hun infrastructuur op locatie voor processen die afgeschermd en beveiligd dienen te worden. Dit gaat echter ten koste van de performance, de innovatiekracht, flexibiliteit en schaalbaarheid van de cloud. Om in deze behoefte te voorzien, heeft AWS Dedicated Local Zones geïntroduceerd. De extra beveiligings- en beheerfuncties omvatten de monitoring van gegevenstoegang en auditprogramma's, controles om de toegang tot de infrastructuur tot door de klant geselecteerde AWS-accounts te beperken en opties om veiligheidsmachtigingen of andere criteria af te dwingen voor lokaal AWS-personeel. Met Dedicated Local Zones werkt AWS samen met klanten aan de configuratie van hun Local Zones met de services en mogelijkheden die ze nodig hebben om aan wettelijke vereisten te voldoen. AWS Dedicated Local Zones voldoen aan dezelfde hoge AWS-beveiligingsnormen als de AWS Regions en Local Zones.

 

Lees hier het volledige blog van Matt Garman over de lancering van AWS Dedicated Local Zones. Vind hier meer informatie over AWS Dedicated Local Zones.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie