3 tips om veilig thuis te werken

Redactie WINMAG Pro
Nu de meeste mensen nog steeds volledig of deels thuiswerken, moeten we voorzichtiger zijn met geheime of gevoelige informatie en bestanden. Zorg daarom voor een veilige werkomgeving, ook thuis. Met deze tips ga je aan de slag.

VPN

Aangezien we thuiswerken is niet alles meer binnen handbereik. Op kantoor zat je binnen no-time op het netwerk en had je alle informatie binnen een seconde ter beschikking. 

Het is voor thuiswerkers cruciaal om ook op het netwerk van de zaak te kunnen. Ook thuiswerkers verwerken gevoelige informatie, maar de beveiliging van een bedrijfsnetwerk ontbreekt.  Zorg er daarom voor dat je je netwerk beveiligt met een VPN.

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network en is er om jouw privacy te beschermen. Als je gebruikmaakt van VPN wordt je IP-adres onzichtbaar. Zo kan bijvoorbeeld je internetgebruik niet herleiden naar jouw adres. 

VPN zorgt ook voor versleuteld dataverkeer. Als je data onderschept wordt kan een eventuele kwaaddoener niks met de informatie. 

VPN versleutelt en schermt jouw identiteit en dataverkeer af. Kies voor een betrouwbare VPN-provider, bijvoorbeeld VPN Nederland dan kan jij veilig internetten. Vaak kost zo’n provider enkele euro’s per maand. Vergelijk je de investering met de schade van een datalek, dan zijn de kosten verwerpelijk. 

Waarom is VPN Nederland de beste keuze die je kunt maken?

Als je de beste VPN zoekt, is VPN Nederland volgens internetspecialisten de beste keuze die er is. Er zijn tal van aanbieders in Nederland die VPN diensten leveren, maar het is cruciaal om voor de beste VPN te gaan.

Maar wat maakt VPN Nederland zo speciaal onder de aanbieders van een Virtual Private Network? Één van de belangrijkste redenen om voor VPN Nederland te kiezen, is de snelheid waarmee je kunt surfen en internetten. VPN Nederland is namelijk ontwikkeld op basis van de protocollen OpenVPN en IKEv2, met een speciale focus op WireGuard, wat geleid heeft tot een systeem dat nu al bekendstaat als het snelste systeem van Nederland. 

Door de snelle server die je als VPN-gebruiker beschikbaar krijgt als je het netwerk van VPN Nederland gebruikt, kun je razendsnel content streamen van welke buitenlandse website dan ook.

Andere redenen die VPN Nederland de beste in zijn soort maakt, zijn ook het feit dat dit systeem snel werkt en 100 procent veilig is in het gebruik. VPN Nederland is een volledige Nederlandse applicatie, die volledig transparant is en door elke internetgebruiker gemakkelijk gebruikt kan worden, zonder technologische kennis. Ga je online met VPN Nederland, dan zijn alle gegevens op het internet goed versleuteld. Hierdoor kan er geen data, zoals inloggegevens of wachtwoorden, naar anderen uitlekken.

Doe de Updates

Een programma of app maakt niet voor niets een nieuwe update. De updates zorgen voor nieuwe functionaliteiten, verbeterde user experience of een nieuw jasje. Maar updates kunnen ook potentiële- beveiligingslekken dichten. Er kunnen namelijk altijd foutjes in de broncode staan. Hackers zijn zich hiervan bewust. Zij zoeken actief naar verouderde software. 

Bescherm je informatie door alle updates uit te voeren. Voornamelijk binnen programma’s die je dagelijks gebruikt. 

Bescherm je computer met een antivirusprogramma

Een andere goede beschermingslaag is een antivirusprogramma. Een antivirusprogramma zoekt naar virussen op je computer en verwijdert deze. Ook helpt het programma bij het identificeren en blokkeren van virussen op webpagina’s of e-mails.

Aan de hand van automatische updates beschermt het programma je ook tegen eventuele nieuwe virussen.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie