2024 wordt het jaar voor mobiliteitspartnerschappen

Redactie WINMAG Pro

Het jaar 2024 kent onzekerheden, maar biedt ook technologische mogelijkheden. Daarom worden mobiliteitspartnerschappen dit jaar cruciaal, zegt Steven Vindevogel, Hoofd van Panasonic Toughbook Europa.

 

Aan het begin van 2024 worden bedrijven aan de ene kant geconfronteerd met sociaaleconomische factoren zoals hogere kosten, complexiteit van de toeleveringsketen en een tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Aan de andere kant wordt de onzekerheid die deze factoren met zich meebrengen verzacht door de positieve signalen in de vorm van transformerende technologieën zoals 5G en AI. "Hoewel het pad voor ons misschien onduidelijk is en het tempo van de verandering hoog, belooft 2024 een opwindend jaar te worden, dat zich kenmerkt door transformatie. In dergelijke tijden moeten bedrijven wendbaar blijven en nauw samenwerken met vertrouwde partners om goed door zo’n periode te navigeren," aldus Vindevogel.

Toenemende adoptie van 5G en AI

Voor mobiele werknemers heeft de komst van 5G, met name in de vorm van private netwerken, de potentie om de productiviteit te verbeteren. Ononderbroken connectiviteit, hoge bandbreedte en verbeterde beveiliging van 5G private netwerken zullen een transformatie teweegbrengen voor bedrijfs- en onderwijscampussen, voor transportknooppunten zoals luchthavens en havens, voor mobiele werknemers in logistiek, onderhoud en reparaties, en voor hulpdiensten. De opmars van AI zal zich in 2024 doorzetten en zal een invloed hebben op het werk van de mobiele beroepsbevolking. Het vooruitzicht van onmiddellijke kennisdeling via een AI-app op mobiele apparaten, die samenwerking en efficiëntie vergemakkelijkt, is een van de opwindende mogelijkheden die zich aandienen.

Sectoren met snelle groei

Behalve door technologische vooruitgang zal de innovatie in 2024 gestimuleerd worden door snelle groei in bepaalde industriële sectoren. Zo zal onder andere de impact van batterijvermogen in de auto-industrie een rol spelen, evenals de verschuiving van de nutssector naar hernieuwbare energie, de vorderingen op het gebied van het traceren van goederen in de logistiek en detailhandel, en de vooruitgang in noodcommunicatie voor hulpdiensten.

Een mobiliteitspartner voor ingebouwde flexibiliteit

"Bedrijven zullen steeds meer vertrouwen op een mobiliteitspartner om hen te helpen reageren op en voordeel te halen uit innovaties en toepassingen zoals 5G en AI," merkt Vindevogel op. "Voor ons als partner is het dan ook niet langer voldoende om een fabrikant van robuuste apparaten te zijn. Mobiliteit is complex en zal steeds complexer worden. Daarom is het ons doel om onze diensten te blijven ontwikkelen om een echte mobiliteitspartner voor onze klanten te worden."

Voorbeelden van de veranderende behoeften van bedrijven variëren van gepersonaliseerde apparaataanbevelingen voor verschillende teambehoeften tot flexibele inkoopopties zoals de maandelijkse financieringsoplossingen van OPEX. Daarnaast moet het belang van staging- en roll-outondersteuning, doorlopend beheer en een snelle reparatie- en vervangingsservice benadrukt worden als essentiële onderdelen van een effectief mobiliteitspartnerschap. "In 2024 blijft duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt," voegt Vindevogel toe. "Het REVIVE-programma van Panasonic Connect zal in dat verband hoge ogen gooien, omdat het onze klanten in staat stelt Toughbook-apparaten terug te sturen voor reparatie, hergebruik of verantwoorde recycling wanneer ze aan vervanging toe zijn".

Kortom, 2024 kent zijn onzekerheden, maar er zijn lichtpuntjes aan de horizon.

Voor meer informatie: www.toughbook.nl

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie