2015 in 5 alarmerende cijfers

Redactie WINMAG Pro

Het einde van het jaar nadert. Dat betekent veel terugkijken, zo ook op het gebied van security. Dit zijn vijf alarmerende cijfers die mede het security-veld in 2015 bepaalden.

2015 in 5 cijfers

215 miljoen

Het bedrag in dollars die scammers het bedrijfsleven hebben afgenomen in 2015, aldus de FBI. Het gaat hier om de Verenigde Staten en 45 landen. Een behoorlijk bedrag, wat nogmaals aantoont hoe aantrekkelijk de zakelijke markt is voor cybercriminelen.

60

Het percentage aan hackers die gemiddeld gezien slechts enkele minuten nodig hebben om de beveiliging van een organisatie te breken volgens een rapport van Verizon. Niet bepaald geruststellend en veelzeggend over zowel de kunde van hackers als de belabberde beveiliging binnen organisaties.

6

Het aantal maanden wat United Airlines nodig had om een beveiligingslek op hun website te dichten. Het was ook geen klein lek, want via de website en de bijbehorende app zou je in staat zijn gehele vluchten aan te passen en bovendien lag er ook privacygevoelige informatie van klanten van United Airlines op straat.

15 miljoen

Het bedrag in dollars die een groep cybercriminelen buit maakten door in te breken op de computers van banken. De groep bestond uit meer dan 52 personen afkomstig uit diverse landen wereldwijd, maar had haar basis in Roemenië. De vermoedelijke leider zit inmiddels vast.

8,68GB

De hoeveelheid data die een groep hackers in juli 2015 online zette na deze persoonsgegevens buitgemaakt te hebben van vreemdgaan-/dating-website Ashley Madison. Volgens eigen zeggen had de groep morele motieven, maar feit blijft dat dit incident al heeft geleid tot doden. Cyberincidenten blijven dan ook niet beperkt tot digitale netwerken en hebben consequenties. Een les om mee te nemen naar 2016.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie